Cazinourile online: adevăr sau înșelăciune?


Cazinourile online  au câștigat popularitate în ultimii ani, punctul culminant fiind atins în timpul restricțiilor pandemice, când sălile de joc fizice au fost închise temporar. În acea perioadă cazinourile s-au dezvoltat acerb în mediul online, înmulțirea numărului de cazinouri noi pe piață venind în completarea acestui fapt. Având în vedere acest lucru, apar negreșit incertitudini referitoare la cazinouri online România, mai exact semne de întrebare cu privire la legitimitatea și corectitudinea acestora.

Cum sunt reglementate cazinourile

Legitimitatea cazinourilor este primul lucru care ar trebuie să fie verificat de jucători înainte de a se înregistra pe site-ul cazinoului respectiv și de a depune fonduri. Pentru a funcționa în legalitate, cazinourile trebuie să dețină o licență de funcționare emisă de o autoritate competentă a statului în care licența este solicitată. La noi în țară, pentru a funcționa legal, un cazino trebuie să obțină o  licență de la Oficiul Național al Jocurilor de Noroc (ONJN). Înainte de a acorda o licență, acest organism se asigură de faptul că respectivul cazino întrunește toate condițiile necesare pentru a funcționa legal. Ulterior acordării licenței, ONJN și ANAF se vor asigura și de faptul că vor fi respectate toate reglementările legii aplicabile în ramura jocurilor de noroc. Cu ajutorul legilor sunt reglementate taxele și standardele ce trebui respectate pentru a putea rămâne activ în industrie.

Produsele promovate de cazinouri sunt mai întâi verificate înainte de a fi lansate pe piață. Toate jocurile sunt testate de organizații precum eCogra, iTech Labs și GLI. Acestea se asigură de faptul că mecanismul pe baza căruia jocul funcționează și declanșează premiile nu este măsluit în vreun fel. Totodată cu certificarea corectitudinii  jocurilor, este certificată și siguranța platformelor de joc ale cazinourilor online.

Trișează sau nu cazinourile online?

Este firesc ca jucătorii să își pună astfel de întrebări, mai ales dacă au suferit pierderi financiare substanțiale. Pentru a putea trage o concluzie corectă, să analizăm situația din toate punctele de vedere.

Așadar, din punct de vedere al securității, cazinourile nu pot trișa deoarece jocurile sunt verificate de auditorii din domeniu, fiind verificată periodic și rata de returnare la jucător. Așa cum am menționat anterior, cazinourile online sunt verificate de instituții precum eCogra. Jocurile de tip slot sunt verificate minuțios, deci acestea nu pot fi considerate necinstite.

Suspiciunea de înșelăciune poate apărea însă în cazul jocurilor de masă, unde jocul în sine este condus de un dealer. În aceste cazuri jucătorul poate spune că dealer-ul trișează cumva, deși poate ar fi imposibil de dovedit. Dacă e să analizăm la rece, există mărturii în mediul online care afirmă că au fost puse în practică înșelăciuni de către clienți, nu de către cazinourile online. Și totuși, se zvonește și că a existat un client prejudiciat de un dealer care a trișat. Oricum, în ambele cazuri, nu există dovezi concrete 100%.

Avansul tehnologiei poate oferi portițe de intrare pentru hackeri în sistemele de funcționare a cazinourilor online, însă totodată, și cazinourile țin pasul cu acest lucru și se pregătesc constant cu metode de prevenire a atacurilor cibernetice. Chiar dacă ar exista hackeri ce vor încerca să spargă sistemul și să favorizeze câștigurile unei anumite părți, acea parte implicată nu ar fi cazinoul, deoarece ar risca să își piardă definitiv licența de funcționare.

În concluzie

Așadar, trișează sau nu cazinourile online? Analizând aspectele de mai sus, putem trage concluzia că acestea nu ar putea face acest lucru nu doar din cauza verificărilor periodice pin care trec, ci și din cauza riscurilor enorme pe care și le-ar asuma dacă ar face acest lucru. Jocurile sunt verificate, iar mediul de  joc e unul sigur, deci, în concluzie, jucătorii pot avea încredere în cazinourile online licențiate.

You May Also Like