DECIZIE. Se închide o secție a Spitalului Județean Vâlcea pentru a extinde Secția de Boli Infecțioase

​În urmă cu o săptămână, autoritățile din Vâlcea se lăudau cu cea mai mică rată din țară a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Din păcate, însă, se pare că vâlcenii s-au relaxat mult prea devreme, pentru că numărul cazurilor de COVID 19 crește acum îngrijorător de la o zi la alta. Locurile în spitalele din Vâlcea nu mai sunt suficiente pentru bolnavii de coronavirus, mai ales că vorbim de îmbolnăviri în rândul persoanelor vârstince sau a celor cu alte probleme grave de sănătate, persoane cu nevoi speciale internate în centrele DGASPC Vâlcea. Tocmai de aceea, Comitetul Director al Spitalului Judetean de Urgenta Valcea a luat astazi hotararea de a închide temporar Sectia de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Valcea si extinderea Sectiei de Boli Infectioase, pentru a o putea folosi pentru tratarea pacientilor confirmati cu virusul SARS-CoV-2.

“Informăm​ cetatenii ca, in perioada 20 aprilie 2020 – 10 iulie 2020, Spitalul Judetean de Urgenta Valcea a efectuat peste 3800 de teste pentru depistarea SARS-CoV-2, dintre care 1218 in Laboratorul de Genetica Moleculara al Spitalului Judetean de Urgenta Valcea.

​Facem apel catre toti cetatenii, sa respecte masurile de protectie, intrucat numai in acest mod putem evita aglomerarea spitalelor!” – se arată într-un comunicat oficial al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like