FOTO. Romprest Energy își modernizează constant parcul auto din Râmnicu Vâlcea

Romprest Energy, compania care asigură colectarea si transportul deșeurilor municipale generate de populația, instituțiile, întreprinderile, societățile cu activități comerciale din Ramnicu Valcea, in vederea tratării acestora, continua modernizarea parcului de utilaje specializate in colectarea si transportul deșeurilor si care isi desfășoară activitatea pe raza municipiului.

Astfel, in anul 2021 au fost introduse in circulatie 4 utilaje compactoare noi marca Ford, din gama de capacitate medie de pana la 15 mc, echipate cu motoare care îndeplinesc normele de poluare Euro 6. Noutatea este ca 2 dintre aceste compactoare (gunoiere) sunt echipate si cu instalații de spălare a containerelor de 1 mc si/sau a pubelelor de 120 si 240 de litri. Astfel, se asigura o spălare, igienizare periodica a recipientelor care asigura stocarea temporara a deșeurilor, acțiune benefica atât din punct de vedere sanitar cat si capacități mirosurilor neplăcute.

Anul acesta, in luna curenta septembrie, au intrat in dotare alte 5 utilaje specializate:

– 3 utilaje compactoare (gunoiere) cu capacități de colectare si transport a deșeurilor de 8 si 15 mc;

– 1 utilaj tip skiploader destinat transportului deșeurilor in containere cu capacități de 4 la 9 mc;

– 1 utilaj tip hooklift destinat transportului de deșeuri de la marii generatori de deșeuri municipale, precum si a deșeurilor reziduale rezultate in urma sortării/tratării mecanice de la stația de tratare New Recycling care au ca destinație eliminarea acestora la depozitul Fețeni, in containere mari, de capacități intre 20 si 30 mc.

Noutatea este ca 2 dintre cele 3 compactoare, nou achiziționate in aceasta luna, sunt marca Isuzu, au capacitate de colectare si transport de 8 mc, sunt mașini cu dimensiuni mai mici, care permit accesul acestora in zonele cu străzi înguste, in zonele aglomerate, in piete sau in parcările din spatele blocurilor construite in sistem cvartal.

Cele 2 utilaje destinate colectării si transportului deșeurilor pe distante mari in containere de capacități de 4 – 9 mc sau 20 – 30 mc, de tip skiploader si hooklift, sunt marca Renault si Ford.

Toate aceste utilaje care au intrat in compunerea flotei Romprest Energy in acesta luna îndeplinesc normele de poluare Euro 6, înlocuiesc utilaje cu norme de poluare inferioare, sunt mai prietenoase cu mediul, au sisteme de siguranță suplimentară menite prevenirii poluărilor accidentale.

Romprest Energy S.R.L. isi desfasoara activitatea in Municipiul Ramnicu Valcea in urma castigarii licitatiei organizate de Primaria Rm. Valcea in anul 2015. Prin activitatea desfășurată, urmărind respectarea criteriilor de calitate a serviciilor impuse de legislația care vizează protectia mediului dar si a cerințele autorității contractante, Romprest Energy si-a adus cu prisosință contribuția la clasificarea orașului Ramnicu Valcea in topul celor mai curate localități din Romania.

Numai in utilaje, Romprest Energy in perioada 2021 – 2023 a investit la Ramnicu Valcea aproape 1 milion de Euro si își propune sa rămână un etalon in topul firmelor din Romania care activează in domeniul colectării, transportului si tratării deșeurilor municipale.

You May Also Like