De ce moare USR la Drăgășani. Gheorghiu, în fața acuzațiilor

Scandal în interiorul filialei USR Drăgășani. Între conducerea organizației și anumiți membri există un conflict deschis, ce tinde să ia amploare chiar în an pre-electoral. Potrivit surselor noastre, s-a cerut deja de două ori schimbarea președintelui USR Drăgășani, Constantin Floroiu, și deși s-au strâns semnăturile necesare pentru a declanșa alegerile în filială, actualul lider se pare că are susținerea conducerii județene.

Președintele USR Drăgășani, Constantin Floroiu, este acuzat de anumiți membri că a închis ușile partidului, refuzând efectiv să înscrie noi adepți ai principiilor și politicii useriste. Sursele noastre afirmă că, USR Drăgășani a ajuns să funcționeze cu mai puțin de 30 de membri, dintre care doar câțiva mai sunt cu adevărat activi. Tindem să credem că este adevărat în condițiile în care și în interiorul organizației județene a USR Vâlcea se întâmplă cam același lucru. Menționam într-un articol, publicat anul trecut, faptul că peste 1.400 de membri au refuzat să plătească o cotizație simbolică și riscau să piardă statutul, fără a mai face vreun efort în a demisiona. Ca urmare, în 2022, USR Vâlcea rămăsese cu o mână de oameni pe care se poate baza în tot județul, mai precis pe circa 239 de membri. Deci cam asta este politica useristă la Vâlcea, mai precis în a alunga oamenii din partid.

Gheorghiu neagă conflictul

La ultima sa conferință de presă, l-am întrebat pe președintele USR Vâlcea, Andrei Gheorghiu, despre situația tensionată de la Drăgășani. Acesta a negat vehement toate informațiile, susținând că nu există probleme și că filiala USR Drăgășani este una dintre cele mai active din județ: “Nu este așa cum ați primit dvs. informațiile. Filiala este mult mai mare, este o filială activă și a fost întotdeauna una din filialele noastre active din județul Vâlcea. Există divergențe între membri, dar asta există între multe filiale. Suntem un partid vibrant , cu oameni cu opinii și păreri diferite. Asta nu înseamnă ca nu putem să lucrăm împreună. Există un regulament care trebuie respectat pentru a putea să lucrăm. Oricine poate cere orice, poate cere și schimbarea președintelui național. Dar ideea e că trebuie să respecte procedurile”.

“De ce te chinui să distrugi filiala USR Drăgășani?”

Ei bine, în urma dialogului cu președintele USR Vâlcea, Andrei Gheorghiu, din cadrul conferinței de presă, un membru USR Drăgășani l-a apostrofat public pe liderul județean userist, publicând un comentariu extrem de relevant cu privire la situația expusă în acest articol.

“Domnule Andrei Gheorghiu din declarațiile dumneavoastră reiese că Filiala USR Drăgășani nu este importantă. Deci din spusele dumitale, membrii USR Drăgășani sunt niște fraieri care trebuie să plătească cotizația și să facă chestionare D2D că să te lauzi dumneata la Național. Pai dacă tot nu sunt important, hai să dăm adevărul pe față și în fața presei amândoi. Eu sunt membru la filiala USR Drăgășani de un an și spun clar că presa are dreptate. Președintele USR Drăgășani Constantin Floroiu a blocat ședințele de Birou Local de 10 luni, lucru valabil și în momentul în care va scriu. Adică ultima ședință a fost în 29.11.2022. Nimic nu s-a mai făcut de atunci, nici o acțiune, nimic. A distrus filiala. S-a blocat primirea de membri noi, pasându-se responsabilitatea către Vâlcea unde durează aproximativ 2 luni acceptarea în USR. La mine a durat o lună și jumătate, alt coleg a așteptat 3 luni, o doamna 2 luni, acum avem o persoană care așteaptă de 2 luni și ceva. Conform statutului USR, la cererea unei treimi din membri filialei se Convoacă Adunarea Generală pentru alegerea unui nou președinte. Iar Biroul Județean e obligat să convoace adunarea generală pentru alegeri. La Drăgășani au semnat o treime din membri, dar Costel Floroiu blochează ședințele de Birou Local. Au semnat și mai mulți de o treime, s-a trimis la Biroul Județean Vâlcea, iar dumneata Andrei Gheorghiu blochezi în ședințele de Birou Județean Vâlcea problema. Am cerut listele la Vâlcea că totul să fie corect, le țineți ascunse și îl protejați pe Costel Floroiu care își bate joc de filiala Dragasani și o paralizează. La Filiala Drăgășani suntem în jur de 27 – 29 membri, iar activi câțiva 4 – 5, nu mai mințiți presa că sunt multi și îl protejați pe Costel Floroiu care ține sediul închis cu cheia. Am venit împreună cu un coleg la o ședință a Biroului Județean Vâlcea să găsim soluții, am fost făcuți țărani, incompetenți și dați afară din sediul USR Vâlcea sub amenințări că chemați poliția. Dacă eu mint aduceți filmarea de la ședință că să nu fie interpretări. Dacă filiala USR Drăgășani nu e importantă cum spui dumneata, de ce te chinui sa o distrugi împreună cu Costel Floroiu?” – spune Toma Chivulescu pe rețeaua de socializare Facebook.


Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like