9 februarie 2017

FOTO/VIDEO – VÂLCEA: Sloiurile de gheaţă de pe râul Olt, detonate cu dinamită. Vezi explozia!

UPDATE: La ora 17.35, dupa trei explozii, pierotehnistii ISU Valcea au reusit sa inlature blocurile de gheata de la pilonii podului de la Caineni.  

Cantităţile mari de sloiuri de gheaţă formate pe cursul râului Olt, în zona localităţii Câineni, pun în pericol podul care face legătura între DN 7 şi DN7D. Conform oamenilor din zonă, râul Olt era curat în seara zilei de miercuri, 8 februarie 2017. Însă, a doua zi, adică joi, 9 februarie 2017, localnicii din Câineni au observat că peste noapte s-au format blocuri imense de gheaţă, care puneau presiune pe pilonii podului. Podul este de o importanţă majoră, în cazul avarierii sale existând pericolul ca trei comune să rămână izolate.

Astfel că, autorităţile din Vâlcea au fost nevoite azi-dimineaţă să ia o decizie drastică şi recurgă la o metodă riscantă, însă necesară, aceea de a detona cu dinamită blocurile mari de gheaţă. Echipele de pirotehnişti din cadrul ISU Vâlcea s-au deplasat la faţa locului încă de la primele ore ale dimineţii, însă intervenţia este extrem de grea şi nici până la ora publicării articolului nu se finalizează. Mai exact, pirotehniştii forează blocurile mari de gheaţă şi montează dinamită departe de pod, pentru a scădea presiunea în aval. În acest fel, va scădea şi presiunea de pe pilonii podului.

Surse foto: Nicoleta Ene

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.