IJJ VÂLCEA. Posturile montane de jandarmi, dotate cu schiuri, truse de prim-ajutor şi un ATV

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vâlcea are în plan dotarea posturilor montane din judeţ cu toate echipamentele necesare menite să asigure executarea misiunilor și îndeplinirea menirii jandarmilor de a fi în slujba cetățeanului. Până acum, inspectorul şef Grigore Ciauşescu susţine că au fost achiziţionate tărgi, truse medicale de prim-ajutor şi un defibrilator. Însă, comandantul Jandarmeriei Vâlcea a solicitat sprijinul Consiliului Judeţean şi pentru dotarea postului montan de jandarmi Voineasa cu un ATV, dar şi cu schiuri. Aceste dotări îi vor ajuta pe jandarmii montani, care execută misiuni în zonele montane arondate, în timpul operaţiunilor de căutare şi salvare a persoanelor care se rătăcesc pe munţi şi care se află în situaţii limită sau au viaţa pusă în pericol.

“Continuăm dotarea posturilor montane de jandarmi. Au fost achiziționate două tărgi și un defibrilator, iar, în perioada imediat următoare, urmează să specializam doi militari pentru folosirea echipamentelor si darea primului ajutor persoanelor care au nevoie. De asemenea, au fost achiziționate și trei truse de prim ajutor care vor fi folosite în acordarea primului ajutor înaintea venirii echipajului medical.

Încercăm să găsim resursele financiare necesare şi pentru achiziționarea unui ATV pentru jandarmii montani de la Voineasa, pentru că acolo este un ATV vechi de peste 14 ani. Noi am cerut sprijinul Consiliului Județean, prin Autoritate Teritorială de Ordine Publică (ATOP). De asemenea, avem în vedere și achiziționarea de schiuri pentru postul montan Voineasa. Sunt convins că vom primi ajutorul necesar de la Consiliul Judeţean, prin ATOP, pentru că am purtat discuţii acolo şi dumnealor au toată disponibilitatea pentru a ne ajuta” – a declarat şeful Jandarmeriei Vâlcea, locotenent colonel Grigore Ciauşescu.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.