INCENDIU OLTCHIM: Emanațiile de fum și gaze nu pun în pericol viața populației din zonă

Incendiul de la Oltchim, din noaptea de 09/10 august 2016, a provocat îngrijorare printre vâlceni. Mulţi şi-au pus întrebarea dacă fumul şi gazele emanate vor afecta populaţia din Râmnicu Vâlcea şi din zone adiacente. Prefectura Vâlcea reacţionează şi dă asigurări că populaţia nu va avea de suferit.

„Subprefectul județului Vâlcea, doamna Aurora Gherghina, a fost prezent la fața locului până la stingerea incendiului, alături de conducerea ISU Vâlcea și conducerea Oltchim SA. Nu au fost înregistrate victime, iar în urma analizei efectelor incendiului (emanații de fum și gaze), realizate împreună cu reprezentanții Agenției de Protecția Mediului și ai Gărzi de Mediu Vâlcea, s-a concluzionat că nu au fost înregistrate depășiri de noxe care să pună în pericol viața populației din zonă” – se precizează într-un comunicat de presă al Prefecturii Vâlcea.

Reamintim că, pe Platforma Chimică – la Oltchim – s-a produs un incendiu, urmat de câteva explozii, la o hală de depozitare a materialelor folosite în procesul de producție, a fost anunțat un incendiu, flăcările desfășurându-se, inițial, pe o suprafaţă de cca 350 mp. Până la stingerea incendiului, au ars materiale depozitate în interiorul halei (folie de polietilenă, saci de hârtie, material lemnos etc), suprafața afectată totalizând aproximativ 1000 mp. De asemenea, a fost afectată și structura de beton armat a halei în care erau depozitate materialele cuprinse de flăcări.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.