31 august 2021

ÎNCEPE NEBUNIA! Prima localitate din Vâlcea cu restricții anti-COVID din “valul 4”

De ce brusc a început să crească numărul cazurilor de coronavirus, nu se știe. Nicio explicație logică nu dau autoritățile atunci când sunt întrebate de ce toata vara rata de infectare a fost insignifiantă, iar dintr-o dată sunt raportate sute de îmbolnăviri. Cu toate acestea, e realitatea României de azi, iar ușor-ușor ne îndreptăm spre o nouă “nebunie”, mai precis “nebunia valul 4 al pandemiei”.
În ceea ce privește județul Vâlcea, rata de infectare în acest moment este de 0,19 la mia de locuitori. Potrivit Prefecturii Vâlcea, a apărut și prima localitate cu o incidență mare, unde se necesită măsuri suplimentare. Este vorba despre comuna Valea Mare, acolo unde cetățenii nu mai au voie să părăsească gospodăriile pe timpul nopții, în zilele de week-end.

“Localitatea Valea Mare înregistrează o rată de incidență de 4,68/1.000 de locuitori, (…) aici urmând să se aplice prevederile Hotărârii Guvernului nr. 826/05.08.2021, referitoare la interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilelede vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00. Excepție de la această măsură fac persoanele care se deplasează în interes profesional, pentru urgențe medicale și achiziționarea de medicamente, se află în tranzit sau efectuează călătorii care pot fi dovedite prin bilet sau alte modalități de achitare a călătoriei sau se deplasează pentru îngrijirea/însoțirea copilului, asistență persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie, situații în care deplasarea în intervalul restricționat trebuie însă justificată fie printr-o declarație pe propria răspundere, fie printr-o adeverinţă de la angajator.

De asemenea, programul de funcționare al operatorilor economici din această localitate în weekend va fi în intervalul orar 05.00 – 18.00, iar activitatea cu publicul în cazul restaurantelor și cafenelelor situate în interiorul clădirilor, precum și la terase este suspendată pe tot parcursul săptămânii. Aceste măsuri își vor înceta aplicabilitate atunci când incidența va fi mai mică sau egală cu 3,5/1.000 de locuitori” – informează Prefectura Vâlcea, într-un comunicat oficial.

Alte două localități din Vâlcea – Voineasa și Tetoiu – au rate de peste 1/1.000 de locuitori. Celelalte 86 de localități din județ au rate de incidență sub 1/1.000 de locuitori, 66 dintre acestea neînregistrând niciun caz nou de îmbolnăvire în ultimele două săptămâni.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like