Patronat înființat la Vâlcea. Vezi ce în ce instituții de stat va avea reprezentanți

/

A fost înființată o asociație patronală în Vâlcea. Singura reprezentantivă, de altfel. De ce este important și de ce atunci când vorbim despre patronate nu trebuie să ne ducă gândul doar la marile companii? Pentru că segementul atât de important al economiei, reprezentat de întreprinderile mici și mijlocii (IMM – urile), face parte din asociațiile patronale. 

Joi, 9 noiembrie, într-o unitate fanion a turismului din Călimănești – localul de patru stele Casa Românească – s-a organizat oficial Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii (PIMM), avându-l ca președinte pe iscusitul avocat Adrian Blăjan. Au participat la întâlnire, alături de mai mulți antreprenori din diverse domenii de activitate, oficialitățile județene (Andra Bică – vicepreședinta CJ, Florentina Călin – subprefect) și doi lideri ai asociației patronale de la nivel național (Sterică Fudulea – secretar general și Valentin Cristea – vicepreședinte). În discuții au fost atinse cu precădere două teme: reprezentatitvitatea patronatului și posibilitatea acestuia de a rezolva problemele întreprinzătorilor. La reprezentativitata PIMM Vâlcea va sta foarte bine. Va avea doi reprezentați în consiliile consultative ale agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă, un membru în Comisia de Dialog Social a Prefecturii, un membru în Consiliul Tripartit consultativ pentru activarea asigurării în cazul accidentelor de muncă, un membru în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate, un membru în Comisia Județeană pentru Egalitatea de Șanse între femei și bărbați și un asistent judiciar la Tribunalul Vâlcea. 

Sterică Fudulea (om de afaceri din Tulcea) a explicat metodic pașii prin care poate un patronat să apere interesele IMM – urilor, dar și cât de importantă este reprezentativitatea când se negociază cu guvernul sau cu reprezentații din teritoriu ai autorității de stat. De asemenea, veteranul luptei pentru interesele întreprinzătorilor, Valentin Cristea (afacerist din Dolj), a povestit cazuri concrete, inclusiv de dată mai recentă, în care patronatele au convins guvernul că să-și modifice măsurile adoptate. ,,Ne propunem identificarea și găsirea de soluții pentru mediul de afaceri vâlcean. Consider că dialogul este singura cale către progres. Patronatul nostru are reprezentativitate la nivelul autorităților centrale și locale, ceea ce este important pentru că problemele oamenilor de afaceri ajung rapid pe masa autorităților” a declarat Blăjan, citat de Vocea Vâlcii. 

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like