30 iunie 2016

PERCHEZIȚII ÎN VÂLCEA, la CET Govora, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

22 de perchezitii au loc in aceasta dimineatea de joi, 30 iunie 2016, in judetul Valcea, dar si in alte cateva judete. Din primele informatii, se pare ca este vorba despre un dosar in care mai multe persoane sunt suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani, dosar instrumentat de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor.

Mai mult, pe surse am aflat ca perchezitiile se desfasoara in principal la sediul CET Govora, de pe Platforma Chimică.

UPDATE: Conform unui comunicat al Poliţitei Române, la Vâlcea se desfășoară 10 percheziţii, la Mehedinți – 3 și la Gorj – 8, iar la municipiul Bucureşti -1.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2016, un agent economic, cu obiect de activitate producerea de energie electrică şi termică, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli nereale, în baza unor contracte de achiziţie a cărbunelui încheiate cu firme de profil.

În documentele de însoţire a mărfii ar fi fost înscrise cantităţi mult mai mari decât cele achiziționate în realitate.

De asemenea, în înscrisuri ar fi fost evidențiat cărbune de calitate superioară, în realitate, puterea calorică a cărbunelui achiziționat fiind mult inferioară.       

Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 8.000.000 de lei.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţean Mehedinți, Gorj şi ai Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea” – se arata in comunicat

 

Vom reveni…

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.