30 iunie 2016

FOTO – VIDEO: Sediul CET GOVORA, asediat de poliţişti, procurori şi ofiţeri anti-fraudă

 

Zece percheziţii au avut loc în această dimineaţă de joi, 30 iunie 2016, la sediul CET Govora din judeţul Vâlcea, toate mandatele fiind emise pe adresa acestei instituţii. Sigur, în paralel, în acelaşi dosar, au mai avut loc percheziţii la firme şi persoane fizice din judeţele Mehedinţi şi Gorj, dar şi din municipiul Bucureşti.

Este vorba despre un dosar de evaziune fiscala şi spălare de bani, dosar instrumentat de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi de ofiţerii anti-fraudă, care au luat cu asalt sediul CET Govora, venind cu mai multe dube şi maşini.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2016, un agent economic, cu obiect de activitate producerea de energie electrică şi termică, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli nereale, în baza unor contracte de achiziţie a cărbunelui încheiate cu firme de profil.

În documentele de însoţire a mărfii ar fi fost înscrise cantităţi mult mai mari decât cele achiziționate în realitate.

De asemenea, în înscrisuri ar fi fost evidențiat cărbune de calitate superioară, în realitate, puterea calorică a cărbunelui achiziționat fiind mult inferioară. Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 8.000.000 de lei.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţean Mehedinți, Gorj şi ai Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea” – se arata in comunicatul Poliţiei Române.

 

[supsystic-gallery id=8]

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.