Prefectul a dispus: Controale în toate unitățile de alimentație publică din Vâlcea

Comisii mixte de control au fost formate la ordinul conducerii Prefecturii Vâlcea, ce au misiunea precisă de a efectua acțiuni de control cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Ca urmare, se vor face verificări privind respectarea condițiilor igienico-sanitare și a normelor de igienă sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din restaurante, terase, baruri, cofetării, precum și la ștranduri, piscine, bazine de înot, baze de tratament de pe raza județului Vâlcea. De asemenea, în această perioadă se vor face controale și în toate târgurile de animale, piețele agro-alimentare, abatoarele și centrele de sacrificare cu activitate temporară, unitățile de tranșare a cărnii, unitățile de procesare și depozitare alimente, precum și din unitățile de vânzare cu amănuntul și unitățile de alimentație publică. 

Din comisiile mixte de control fac parte reprezentanți ai Instituției Prefectului – județul Vâlcea, Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. 

„Ne dorim ca vâlcenii să aibă un Paște însiguranță, fără riscuri de toxiinfecții alimentare. Echipele de control vor să se asigure că alimentelescoase la vânzare sunt păstrate în condiţii optime şirespectă toate normele de calitate. Recomandămtuturor unităților de alimentație publică, operatorilordin industria alimentară și din turism să respecte cu strictețe condițiile sanitare veterinare, condițiile de igienă în care sunt produse, depozitate, transportateși valorificate produsele alimentare. O atențiedeosebită va fi acordată produselor tradiționale care se consumă în perioada Sărbătorilor Pascale”, a declarat prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like