TAXIMETRIŞTII din VÂLCEA, amendaţi pe capete. 9 taxiuri „pirat” depistate

/

Tot judeţul a fost luat la „purecat” de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, care au urmărit dacă taximetriştii vâlceni respectă legislaţia în vigoare. De asemenea, au fost „vânaţi” şi taximetriştii pirat, 9 dintre ei căzând în „plasa” oamenilor legii. La finalul acţiunii ce s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile, poliţiştii de circulaţie au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare de  peste 30.000 de lei, au retras 9 certificate de înmatriculare, au reţinut două permise de conducere şi au dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului în cazul unui taximetrist pirat.

„Săptămâna trecută, în zilele de 5, 7 și 8 septembrie a.c., polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au organizat și desfășurat acțiuni privind legalitatea desfășurării transportului de persoane în regim taxi, în cadrul Planului Comun de Măsuri, inițiat la nivel județean.

La activitățile de control, alături de polițiștii rutieri, au participat reprezentanți ai Corpului de Control al Prefectului, Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică,  specialişti din cadrul Registrului Auto Român Vâlcea, Poliție Locală, precum și operatori de transport autorizați.

Astfel, doar în cadrul celor 3 acțiuni menționate, polițiștii au verificat 144 de autoturisme și au aplicat 52 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 30.000 de lei.

Dintre abaterile constatate, 23 au fost pentru încălcări ale prevederilor Legii speciale nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, iar 29 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, de către taximetriști.

Au fost depistate 9 persoane care desfășurau activități de taximetrie ilegală, iar față de un conducător auto, care a efectuat transport de persoane în regim taxi, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului, pentru 6 luni, întrucât nu a deținut autorizație taxi valabilă, precum și reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare.

De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege și reținute 2 permise de conducere, la taximetriști.

Acţiunile pentru creşterea siguranţei transportului public de persoane vor continua şi în perioada următoare” – precizează IPJ Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

One thought on “TAXIMETRIŞTII din VÂLCEA, amendaţi pe capete. 9 taxiuri „pirat” depistate

  1. Dar cand o sa se rezolve problema cu taximetristii de Olanesti care parcheaza in fata la restaurant Venus (strada Stirbei Voda) fara sa plateasca parcarea, fara sa puna ceasul? Plus ca se cearta cu locatarii din zona ca ei trebuie sa parcheze masinile in parcare ….

Comments are closed.