4 aprilie 2023

Ce este un jackpot și de ce se numește așa?

Într-o lume a jocurilor de noroc unde există o concurență acerbă, operatorii încearcă să capteze atenția jucătorilor și o fac prin diferite moduri. Unul dintre ele și cel mai des întâlnit este acordarea de premii consistente care pot fi identificate sub denumirea de jackpot. 

Ce înseamnă mai exact termenul și cine l-a inventat, cât și diferitele tipuri de premii sunt întrebări la care există un răspuns și vei afla din acest articol. 

De unde vine denumirea de “Jackpot”?

Inițial, termenul a apărut cu mult înainte ca industria de jocuri de noroc să atingă acest nivel de dezvoltare. Jackpotul este un cuvânt american folosit pentru un premiu mare. Termenul are originea în anii 1880 și are strânsă legătură cu jocurile de noroc. Era folosit de către jucătorii de poker, începând să fie utilizat tot mai des odată cu trecerea timpului. În zilele noastre cuvântul atrage foarte mult pentru că se referă la acele câștiguri care pot schimba viața unui jucător.

Ce este un jackpot la cazinou?

Puține sunt acele elemente care captează atenția jucătorilor de cazino, iar jackpot-ul este unul dintre ele. Termenul îl folosesc și clienții atunci când se referă la un premiu consistent pe care cazinourile îl acordă. Are un impact atât de mare încât a fost concepută o gamă variată de jocuri cu jackpot care au devenit foarte populare și profitabile totodată. Furnizorul Amusnet Interactive a devenit cunoscut în țara noastră pentru sloturi precum Burning Hot și Shining Crown, dar și pentru faptul că jocurilor sale le este atribuită o selecție de premii consistente adunate sub denumirea de jackpot. 

Jackpoturile sunt diferite

În esență un jackpot înseamnă un fond de premiere mare care ce poate fi acordat unuia sau mai multor jucători norocoși. Sunt mai multe tipuri, de la cele progresive și până la cele locale, regăsite de regulă în sălile fizice de jocuri.

Jackpot progresiv

Se spune despre jackpotul progresiv că este cel mai mare din punct de vedere al valorii. Principiul este simplu, deoarece sunt acordate doar la jocuri ale anumitor furnizori, iar valoarea premiului acordat crește odată cu numărul de jucători care aleg acele sloturi. Un anumit procent din valoarea pariurilor făcute la acele jocuri este atribuit fondului de premiere. 

Jackpotul progresiv a schimbat puțin perspectiva jucătorilor și au început să fie atrași de astfel de jocuri unde se câștigă premii consistente. Acordarea sumelor de bani se face în mod aleatoriu și nu există un anumit criteriu prin care poți câștiga .

Tipuri de jackpot progresiv

De-a lungul timpului tot mai mulți dezvoltatori de jocuri s-au concentrat să implementeze jackpot anumitor jocuri lansate. În mare lucrul acesta s-a întâmplat pentru concurență, deoarece știu că astfel de sloturi au prins dintotdeauna la public. Așa au apărut jocurile cu Mega Moolah, Jackpot Cards și Egypt Quest, trei dintre cele mai populare jackpoturi progresive.

Mega Moolah este unul dintre cele mai mari jackpoturi care se pot acorda vreodată în cazinourile online din întreaga lume și oferă posibilitatea de a câștiga patru categorii de premii: Mega Moolah, Major, Minor, Mini. Valoarea celui mai mare premiu este de cel puțin un milion de dolari. Microgaming este dezvoltatorul acestui tip de jackpot și în timpul jocurilor specifice poate fi declanșat aleatoriu. Trebuie doar învârtită o roată norocoasă împărțită pe mai multe segmente ce conțin cele patru premii. Se câștigă acel premiu în dreptul căruia se oprește indicatorul de pe roată.

Jackpot Cards este acordat de către dezvoltatorul Amusnet, unul dintre cei mai cunoscuți din România. Într-un mod total aleatoriu, la finalul unei rotiri jucătorul este înștiințat că a fost ales să intre în jackpotul pe patru niveluri. Pe ecran apar 16 cărți cu fața în jos care trebuie întoarse pe rând, până ce sunt potrivite trei cărți cu simbol identic. Se câștigă suma aferentă simbolului respectiv.

Egypt Quest este tot un jackpot progresiv pe patru niveluri (Bronz, Argint, Aur, Platină) ce aparține aceluiași dezvoltatorul bulgar Amusnet. Se declanșează aleatoriu, fie la finalul unei rotiri prin intermediul unuia dintre simbolurile speciale. Sunt acordate opt rotiri gratuite, timp în care jucătorul adună credite și colectează simboluri specifice pentru a câștiga unul dintre cele patru niveluri ale jackpotului. Jocurile care permit câștigarea Egypt Quest sunt: 20 Super Hot, Burning Hot, Rise of Ra, Egypt Sky, Halloween, Circus Brillant.

Jackpot fix

La categoria de jackpoturi fixe sunt sloturile clasice care plătesc o sumă de bani de fiecare dată când se câștigă. Valoarea crește pe măsură ce crește și valoarea pariului. Cu noroc, un asemenea premiu poate fi câștigat și de două ori consecutiv sau de mai multe ori și de fiecare dată este acordată aceeași sumă de bani.

Jackpot local

Există o mulțime de jackpoturi locale ce pot fi câștigate atât în mediul online, cât și în sălile de jocuri. Premiile acordate sunt în strânsă legătură cu un anume aparat, fie de un joc sau o locație. Valoarea acordată diferă și ea, deoarece concurența este mai mică, însă în aceeași măsură este și mai greu de obținut pentru că uneori sunt impuse anumite condiții pentru eligibilitate.

Pentru a crea și mai mult suspans, dezvoltatorii de jocuri de noroc au integrat premii mari ce pot fi câștigate aleatoriu. Cunoscute sub denumirea de jackpot, acestea fac deliciul jucătorilor.

You May Also Like