Vezi situația la zi a pandemiei la Vâlcea…

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 10.214 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. ​

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 122    persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 10 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 98 au forme medii și 14 sunt internate în secția ATI.  

În acest moment, în județ, sunt 17 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale,  unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice.  În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea  nouă  persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.  

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.765  din cele internate înunități sanitare de la începutul pandemiei.        

 În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 38.683 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 26.932 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 65.615 de teste în județul Vâlcea. 

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 74 de decizii de izolare și 58 de decizii de carantină, în prezent, 574 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 429 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu). 

loading...

You May Also Like