24 octombrie 2016

VIDEO: Braconieri surprinşi pe râul Olt, la Zăvideni – Vâlcea! Pescarii sportivi aduc acuzaţii grave!

 

În această dimineaţă de luni, 24 octombrie 2016, doi braconieri, ce se aflau într-o barcă pneumatică, au fost filmaţi chiar în timp ce-şi întindeau setcile de tip monifilament în apele râului Olt. Totul s-a întâmplat în barajul de la Zăvideni, judeţul Vâlcea, iar pescarii sportivi care au fost martori la această întâmplare au sunat la 112. Ei spun însă că poliţiştii şi jandarmii nu s-au deranjat să apară la faţa locului, iar braconierii au prins curaj şi au început cu ameninţările. Mai mult, pescarii sportivi susţin că braconierii se laudă că ar fi angajaţii primarului din Drăgoeşti, Bebe Melente.

„Braconierii bagă plasele în fiecare zi şi mi-au transmis că dacă îi enervez pun plasele lângă beţele mele, fiindcă lor nu le face nimeni nimic. Au zis că sunt angajaţii primarului din Drăgoeşti, poliţia este pe mână cu ei şi dacă mai comentez ceva îmi taie cauciucurile la maşină. (…) Se bagă plase zilnic, ziua fără nicio jenă. Oare sunt plase legale sau monofilament? Jandarmii controlează amărâţii de pescari, dar pe ăştia nu au curaj nici să îi întrebe ce fac, dacă au autorizaţie sau îndeplinesc condiţiile cerute de lege?! Eu nu cred că îndeplinesc, nu am văzut maşina frigorifică de transport etc. În fine, asta-i România… în frunte cu poliţie, jandarmerie, primărie şi ANPA” – susţine unul dintre pescarii sportivi care au fost martori în această dimineaţă la acţiunile braconierilor.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

One thought on “VIDEO: Braconieri surprinşi pe râul Olt, la Zăvideni – Vâlcea! Pescarii sportivi aduc acuzaţii grave!

  1. Puteți faceți un reportaj la primăria auresti și veți fi surprinși să aflați că în ciuda faptului că există un ordin al ministrului mediului de a nu se pescuii comercial pe râul Olt,primăria auresti a emis autorizații de pescuit comercial pe barajul respectiv,sub atenta supraveghere Anpa. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.