FOTO: 10 dosare penale pe șoselele din Vâlcea, weekend-ul trecut

Weekend-ul trecut, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au acționat pe drumurile publice din județ,  pentru combaterea și prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente, respectiv abateri ale pietonilor, nerespectarea regimului legal de viteză, depășire neregulamentară și consumul de băuturi alcoolice și alte substanțe interzise la volan. În urma acțiunilor, 10 șoferi s-au ales cu dosare penale. Unii au fost depistați beți la volan, în timp ce alții au picat testul antidrog.

Acțiunile au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

În acest sens, polițiștii au aplicat 641 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 161.000lei.

Totodată, au fost verificate 580 de autovehicule, legitimate 690 de persoane și efectuate 376 de testări de alcool și droguri.

Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 49 de permise de conducere (16 pentru viteză, 7 pentru consumul de alcool la volan, 13pentru depășire neregulamentară, 6 pentru neacordare prioritate pietoni, iar 7 pentru alte abateri).

Pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

Au fost întocmite 10 dosare penale pentru infracțiunile depistate în trafic.

You May Also Like