La Galicea bate Crivățul! Primarul lovit de contracandidat

Războiul acerb pentru putere a început, deja, în comuna Galicea, din județul Vâlcea. Nu de puține ori, în pre-campania electorală, educația, valorile puternice și caracterul lipsesc cu desăvârșire în ceea ce-i privește pe unii candidați, luându-le locul golănia și huliganismul politic. Un incident grav a avut loc în dimineața zilei de azi, 2 octombrie 2023, primarul comunei Galicea, Florin Alexandru Mărăcine, susținând că a fost agresat într-un magazin din satul Cocoru. Acuzatul este nimeni altul decât contracandidatul edilului – șef, viitorul candidat al PNL pentru cea mai râvnită funcție din comună, Nicolae “Dan” Crivăț. 

Fost polițist la Crimă Organizată, fost consilier al primarului din Galicea și actual cercetat pentru o presupusă faptă de loviri și alte violențe (cu posibilitatea schimbării, pe parcursul cercetării penale, a încadrării), Nicolae “Dan” Crivăț și-a început “cariera” politică foarte prost. Cu un scandal de proporții, care-l poate scoate din cursa electorală. Omul este acuzat de către primarul Mărăcine de acte de violență, scandalul ar fi avut loc chiar în această dimineață de 2 octombrie 2023. Totul a fost înregistrat, iar agresiunea ar fi avut loc în prezența unor martori. Potrivit spuselor edilului șef din Galicea, nu este primul incident care-l are în prim plan pe Crivăț. 

“Am oprit la un magazin din satul Cocoru, iar el a venit după mine, m-a urmărit în interiorul magazinului, mi-a adresat o serie de cuvinte și m-a îmbrâncit. Am căzut peste o ladă frigorifică și m-am lovit la spate și la cap. Am depus plângere la Poliție, iar mâine mă duc la Medicină Legală și la procuror. Eu nu sunt un om violent și nici nu am încercat în niciun fel să îl provoc. Nu m-am gândit nicio clipă că o să dea în mine. Am crezut că își termină aberațiile și pleacă. Este disperat să ajungă primar, pentru că el mi-a adus niște investitori la primăria care mi-au propus un proiect de 400.000 de euro cu un comision de succes, pe care eu l-am refuzat. Eu nu fac prostii de genul acesta! Eu sunt un om cinstit! De atunci a început totul. Am mai avut un incident de zilele comunei, când ne-am intersectat pe stradă și a început să fie violent verbal, însă eu atunci m-am urcat în mașină și am plecat” – ne-a declarat primarul Florin Alexandru Mărăcine. 

Crivăț neagă agresiunea…

Viitorul candidat al PNL la funcția de primar al comunei Galicea, Nicolae “Dan” Crivăț, neagă însă toate acuzațiile ce i se aduc, susținând că nu l-a agresat în niciun fel pe primarul Mărăcine pentru că nu este un om violent. Chiar dacă incidentul a fost înregistrat video și urmează a se depune la dosar, Crivăț neagă în continuare orice faptă. 

“Nu a avut loc niciun incident. Nu l-am agresat (pe primarul Mărăcine – n.r.), ci i-am spus că să îi dea Dumnezeu sănătate atâta cât adevăr grăiește despre mine. Dacă există înregistrări video și a făcut plângere, atunci întâi să se cerceteze plângerea și apoi vorbim. Dar, să știți, eu nu am agresat pe nimeni. Doamne ferește, cum să-l împing și să-l dau eu cu capul de vitrină. Eu sunt un tip care-și cunoaște limitele și nu aș face lucrul acesta niciodată, indiferent pe cine aș avea în față. Uitați-vă bine la acuzațiile dumnealui, uitați-vă bine și la ce proferează în mediul public. Eu nu recurg la violență. Să își facă instituțiile statului treaba” – ne-a declarat viitorul candidat al PNL, “Dan” Crivăț. 

Poliția a înregistrat un dosar penal

Primarul comunei Galicea, Florin Alexandru Mărăcine, a depus o plângere penală împotriva fostului polițist Nicolae “Dan” Crivăț, iar polițiștii din cadrul IPJ Vâlcea au dat startul unei anchete în acest caz. 

“Aceste aspecte fac obiectul unui dosar penal în care se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de  pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe” – ne-a precizat, oficial, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea. 

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like