FOTO – Incendiu la Alunu. Gospodărie salvată de un pompier aflat în timpul liber

A văzut flăcări imense în gospodăria unor persoane din satul Coltești, comuna Alunu, și nu a stat pe gânduri, sărind să dea o mână de ajutor. Este vorba despre plt adj. Popescu Simion, care a intervenit în această dimineață, în jurul orei 05.25, pentru stingerea flăcărilor ce au cuprins un fânar.

La fața locului, ISU Vâlcea a trimis două echipaje de stingere, iar la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul se manifesta la partea superioară a fânarului în care se aflau depozitate câteva tone de furaje. 

“Extinderea incendiului a fost limitată de intervenția promptă a colegului nostru, plt adj. Popescu Simion, aflat în tura liberă, care, până la sosirea echipajelor de intervenție, a realizat un dispozitiv de stingere improvizat, salvând astfel locuința și o stupină, aflate în imediata apropiere. Până la stingerea flăcărilor, au ars : suprastructura din material combustibil a anexei, în suprafață de aproximativ 24 mp., aproximativ 5 tone de furaje și s-a degradat învelitoarea din plăci de azbociment.  În urma verificărilor, rezultă că flăcările s-ar fi declanșat în urma folosirii focului deschis, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor” – precizează ISU Vâlcea, într-un comunicat de presă.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like