FOTO-VIDEO: Spitalul Vâlcea, front între mascați și romi din cauza unui mort de COVID – 19

Peste 150 de etnici romi au făcut un ditamai scandalul la secția UPU a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vâlcea joi, 15 octombrie, în jurul orei 20:30. Supărați că o rudă de-a lor, Dumitru Ion, în vârstă de 46 de ani, originar din Păușești – Măglași, a murit în spital, aceștia s-au dezlănțuit încercând să caute ipotetica dreptate. Inițial, au intervenit polițiști de la Rutieră, Comunitară și Ordine Publică, ulterior recurgându-se și la intervenția Jandarmeriei și a Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) din IPJ. La vederea mascaților, turbulenții s-au dispersat, o parte din ei retrăgându-se într-un Peco din vecinătatea spitalului. După câteva incursuini pe străzile lăturalnice, polițiștii s-au întors și i-au împrăștiat și de acolo, de data aceasta recurgându-se la mai multă forță fizică. 

Potrivit surselor oficiale, etnicii romi au venit să-și facă dreptate purtând măști pe față, putând fi aplicate doar trei sancțiuni pentru purtarea necorespunzătoare.

Surse medicale confirmă faptul că Dumitru Ion ar fi fost pozitiv la testul Covid 19, drept pentru care trupul neînsuflețit va fi dus direct la cimitir. Rudele acestuia susțin că Dumitru Ion a ajuns la spital pe picioare și nu își explică motivul decesului. Duminică, 18 octombrie va avea loc înmormântarea, iar forțele de ordine pregătesc deja mai multe echipaje pentru asigurarea zonei. 

Imaginile ne-au fost puse la dispoziție de un cetățean din Râmnicu Vâlcea care s-a aflat în apropierea incidentului.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like