La IPJ VÂLCEA se aşteaptă să MOARĂ oameni pentru a se organiza ACŢIUNI ?

Cel puţin aşa reiese din cel mai recent comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, în care este anunţată cu „surle şi trâmbiţe” o acţiune de amploare a poliţiştilor rutieri de la SPR ca urmare a decesului unui biciclist. Sigur, acţiunile preventive sunt oricând binevenite, însă este greşit a se considera că ele trebuie organizate doar după un eveniment tragic. Această abordare a poliţiştilor nu face decât să pună într-o lumină negativă Poliţia Vâlcea, o unitate care oricum a intrat într-un con de umbră şi care are o conducere mai slabă ca niciodată.

Iată comunicatul de presă al IPJ Vâlcea:

„La data de 26 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea abaterilor rutiere, în special în rândul bicicliștilor, în contextul în care ieri dimineață un biciclist a decedat, după ce a fost implicat într-un accident rutier.

Polițiștii au fost anunțați în jurul orei 8 dimineața de producerea unui eveniment rutier în care a fost implicat un autoturism și un biciclist, pe raza comunei Sutești, soldat cu decesul biciclistului. Din primele cercetări a reieșit că bărbatul ar fi  schimbat direcția de mers, fără a se asigura.

Polițiștii rutieri aveau planificată o acțiune pe această linie, începând cu ora 10:00, aceștia aplicând 231 de sancțiuni contravenționale. Astfel, pe parcursul zilei, au fost acordate doar pentru bicicliști, categorie de participanți la trafic vulnerabilă, 190 de sancțiuni, 44 dintre bicicliștii opriți aflându-se sub influența alcoolului.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, au fost distribuite pliante cu recomandări și veste reflectorizante. Polițiștii au reținut de asemenea, în cadrul acestei acțiuni, 10 permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare. Pe parcursul acțiunii, a fost depistat în trafic, pe  raza comunei Mihăești, un bărbat de 39 de ani din Râmnicu Vâlcea, care nu deținea permis de conducere”.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like