PERCHEZIȚIE. Oltean încătușat după ce a jefuit o locuință din Vâlcea

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din județul Olt, a fost reținut de polițiști din cadrul Secției nr. 11 Zătreni, din cadrul IPJ Vâlcea, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de furt. Olteanul a jefuit o locuință, furând o suma importantă de bani, atât euro, cât și lire și lei. Ulterior, el a schimbat valuta și a și cheltuit o parte din bani, păstrând însă chitanțele. Ca urmare, anchetatorii au descoperit documentele de la schimbul valutar în timpul percheziției domiciliare.

“În fapt, în data de 12 octombrie a.c., polițiștii au fost sesizați că, persoane necunoscute ar fi pătruns într-o locuință din localitatea Zătreni, de unde ar fi sustras mai multe sume de bani, cauzând un prejudiciu de aproximativ 8.000 de lei.
În urma investigațiilor efectuate de polițiști, a fost idenficată persoana bănuită de comiterea faptei, respectiv un tânăr de 20 de ani, iar la data de 13 octombrie a.c, a fost desfășurată o percheziție domiciliară în localitatea Iancu Jianu, din județul Olt, de unde au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri.
La data de 13 octombrie a.c., în urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, fiind introdus Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.
 În cursul acestei zile, persoana reținută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești, în vederea luării unei măsuri preventive.
Polițiștii continuă cercetările, în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului.
Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției orașului Bălcești, împreună cu cei de la Secția nr. 1 Bobicești din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt” – informează IPJ Vâlcea.

foto ilustrativ

You May Also Like