POLIŢIA VÂLCEA în ACŢIUNE. Zeci de amenzi, tone de legume confiscate, permise reţinute…

La data de 13 octombrie, între orele 14.00 – 19.00, polițiștii din cadrul serviciilor operative Investigarea Criminalității Economice și Poliție Rutieră au acționat pe Drumul Național 7, pe raza județului Vâlcea, în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și verificarea legalității de transport mărfuri.

Polițiștii au verificat 182 vehicule, adaptate transportului de marfă, au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 40.000 de lei și au confiscat bunuri, estimate la 6.000 de lei, dintre care 9 tone de legume. Totodată, polițiștii rutieri au retras 6 certificate de înmatriculare și au reținut 4 permise de conducere.

Acțiunea a avut ca scop creșterea siguranței cetățeanului, prin prevenirea și combaterea activitățile economice ilegale din domeniul comerțului cu produse alimentare, carne, băuturi alcoolice, legume-fructe și bunuri contrafăcute.

Au fost verificate 182 vehicule, adaptate transportului de marfă (autoutilitare, microbuze), fiind constatate nereguli la regimul circulației pe drumurile publice în 38 de situații, motiv pentru care polițiștii au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 40.000 de lei, prevăzute de Legea nr. 12/1990, privind  protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, O.G. 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier şi alte alte acte normative.

loading...

You May Also Like