RAZIE în VÂLCEA: Transportatorii, amendaţi de poliţiştii rutieri

 

Timp de aproximativ o săptămână, poliţiştii rutieri ai SPR Vâlcea au efectuat o serie de acţiuni pe raza judeţului, în cadrul operaţiunii TRUCK&BUS. Astfel, ei i-au „vânat” pe şoferii de autovehicule destinate transportului rutier public de persoane şi mărfuri, verificând dacă aceştia respectă legalitatea în domeniu. De asemenea, s-a avut în vedere respectarea legalităţii în domeniu prin identificarea autoturismelor implicate în activităţi ilegale de transport persoane.

„În acest sens, 60 de vehicule au fost controlate, iar pentru nerespectarea normelor legale în materia transportului rutier public de mărfuri, conducătorilor auto le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale astfel: 2 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 10 pentru neportul centurii de siguranţă, 10 conform prevederilor O.G 37/2007 mod., 2 pentru constatarea unor defecţiuni tehnice, 2 pentru nerespectarea capacităţii de transport, iar 8 sancţiuni alte abateri.

Pentru a preveni implicarea tuturor participanţilor la trafic în evenimente rutiere nedorite, poliţiştii rutieri recomandă adoptarea unei conduite preventive în trafic, orice clipă de neatenţie putând fi fatală” – precizează IPJ Vâlcea.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.