28 martie 2023

Substanțe periculoase expirate, în magazine din Drăgășani și Prundeni

În ultima perioadă, în județul Vâlcea au loc acțiuni de amploare ale polițiștilor din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Vâlcea. Magazinele care comercializează substanțe periculoase au fost luate la ”purecat”, scopul fiind acela de a identifica eventualele nereguli și fapte penale.

Astfel, zilele trecute, oamenii legii au poposit în zona de sud a județului. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat, în municipiul Drăgășani, o femeie, de 40 de ani, care deținea atât în spațiul de comercializare, cât și în cel de depozitare, produse de protecție a plantelor, respectiv 11 litri de tipul fungicid și erbicid, pe care le vindea fără jenă în ciuda faptului că erau expirate.

De asemenea, și la Prundeni polițiștii au identificat un bărbat, de 70 de ani, care deținea în magazin produse de protecție a plantelor, respectiv 2 kg de tipul fungicid, dar și produse neomologate în cantitate de 1 litru tot de tipul fungicid, pe care le comercializa, acestea fiind expirate.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri și producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării.

De asemenea, în vederea continuării cercetărilor, a fost confiscată cantitatea de 12 litri și 2 kg de produse de protecție a plantelor din categoria fungicid și erbicid.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like