22 august 2016

Urmariti international de autoritatile daneze, prinsi la Valcea

Au comis furturi in Danemarca, iar autoritatile daneze le-au cerut politistilor romani sa-i aresteze. Este vorba despre trei tineri din Valcea, cu varste cuprinse intre 19 si 25 de ani, pe numele cărora au fost emise mandate europene de arestare. Astfel, poliţiştii din Vâlcea, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, au plecat in urmarirea lor.

Tinerii au fost depistati duminica, 21 august 2016, în comuna Tetoiu şi oraşul Bălceşti.

„Pe numele acestora, autorităţile daneze au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea a 5 infracţiuni de furt calificat pe teritoriul acestei ţări în luna iunie. Cei trei sunt bănuiţi că au sustras din locuinţe biciclete, generatoare, obiecte de mobilier şi mai unelte motorizate folosite în gospodărie (generator, maşini de tuns iarba, motocultor etc.). Tinerii erau urmăriţi pentru continuarea cercetărilor.
Aceştia au fost prezentaţi procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a emis pe numele lor mandat de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi continuată procedura pentru predarea către autorităţile daneze.

Persoanele în cauză au fost încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Argeş.

Poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru depistarea persoane urmărite” – se arata in comunicatul IPJ Valcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.