VÂLCEA. Dosar penal pentru un tânăr din Gorj. Conducea agresiv pe DN 7 și a fost oprit de polițiști

Când te crezi ”zmeu” pe șosele și crezi că părinții ți-au cumparat drum, polițiștii te aduc rapid cu picioarele pe pământ. Un tânăr de 28 de ani, din județul Gorj, a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri din Vâlcea după ce aceștia din urmă au observat că șoferul conducea agresiv pe DN 7. Incidentul s-a lăsat cu un dosar penal, pentru că tânărul gorjean ar fi recunoscut în fața polițiștilor că a consumat substanțe interzise, dar a refuzat să fie testat cu aparatul. Ulterior, el a dat o probă de sânge și urmează să se stabilească cu exactitate dacă a condus sub influența drogurilor.

“În urma testării tânărului cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ, însă la solicitarea polițiștilor, acesta a refuzat testarea cu aparatul din dotare, persoana în cauză fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.  Pe numele bărbatului a fost înregistrat un dosar de cercetare penală.

Reamintim conducătorilor auto modificările legislative în materie penală (Legea 213/2023), respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei” – informează IPJ Vâlcea.

loading...

You May Also Like