13 februarie 2017

Vâlcean hoţ în supermarket-urile din Germania, căutat şi prins la Budeşti

Un tânăr de 25 de ani din comuna Budeşti, judeţul Vâlcea, a ajuns după gratii după ce pe numele său a fost emis un mandat european de arestare de către autorităţile din Germania. Astfel, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Vâlcea, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, au fost nevoiţi să pună în aplicare acel mandat, căutându-l şi încătuşându-l pe vâlcean. 

B.T.P., de 25 de ani, din comuna Budeşti, era urmărit internaţional pentru sustragerea de bunuri din supermarketuri, el cauzând un prejudiciul de aproximativ 2.000 de euro. Faptele ar fi fost săvârşite pe teritoriul Germaniei, în cursul anului 2013, însă nemţii nu l-au uitat. Ei l-au judecat, l-au condamnat şi au emis pe numele lui un mandat european de arestare. 

Aşadar, autorităţile judiciare din Germania l-au condamnat pe B.T.P. la pedeapsa închisorii pentru 179 de zile, iar poliţiştii vâlceni l-au depistat şi l-au prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care, a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

În continuare, se demarează procedurile legale în vederea predării către autorităţile germane.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.