VIDEO! NOI INFORMAȚII! Prăpădul de la Oteșani continuă. Pompierii din toate turele au fost chemați pentru a se lupta cu flăcările

Avem noi informații și detalii despre incendiul care a mistuit, în ultimele patru-cinci ore, peste 130 de hectare de vegetație uscată în comuna Oteșani! Zeci de pompieri s-au luptat cu flăcările, sprijiniți de multe alte zeci (aproximativ o sută) de localnici. Partea bună a întregii situații este că toți acești oameni care au depus eforturi constante au reușit să țină flăcările la o distanță de siguranță față de gospodăriile aflate în apropiere. Este vorba despre 19 gospodării (13 locuite și șase nelocuite).

Partea rea este că pericolul nu a fost înlăturat, incendiul se manifestă în multe focare iar o amplificare a direcției vântului poate readuce pericolul la cote extreme! Acum (în jurul orei 15.30), la fața locului acționează pompieri din cadrul subunității Pietrari. Au fost chemați inclusiv pompierii aflați în turele libere.

„Este o suprafață mare afectată de incendiu pentru că acolo este vegetație uscată multă, dar ținem situația sub control. Incendiul este localizat în satul Oteșani, pe drumul de legătură cu Cernișoara” , a declarat Mircea Oprișor, primarul comunei Oteșani.

Cauza incendiului este nerespectarea condițiilor de siguranță în lucrul cu focul în spații deschise!

loading...

You May Also Like