VIDEO: Ziua europeană fără decedaţi în accidente rutiere! Poliţiştii din Vâlcea se alătură demersului!

 

Susţinut de Comisia Europeană, proiectul EDWARD – European Day Without A Road Death îşi propune ca ziua de 21 septembrie să fie instituită ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere.

Poliţiştii rutieri ai Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea se alătură acestui demers, iar în ziua respectivă vor lua măsuri suplimentare în vederea conştientizării participanţilor la trafic asupra consecinţelor nerespectării legislaţiei şi le vor vorbi în trafic despre acest proiect. Asta şi în condiţiile în care numărul accidentelor produse pe şoselele din Vâlcea este foarte mare, cele mai multe şi cele mai grave având loc pe DN 7 – Valea Oltului şi Dealul Negru, acolo existând mai multe puncte negre semnalizate de poliţişti.

Proiectul EDWARD este derulat în toate judeţele ţării, inclusiv în Vâlcea, şi are drept scop conştientizarea tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile şi consecinţele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Ţinta principală este ca toţi participanţii la trafic să adopte conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Însă, cei care în mod conştient sau inconştient, pun în pericol viaţa celorlalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie sunt şoferii. Viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecţiuni tehnice constituie o parte din factorii generatori de accidente grave de circulaţie.

De asemenea, şi abaterile comise de bicicliști,motocicliști,  mopediști, căruțași și bineînțeles indisciplina pietonală, determină producerea de evenimente negative. Mulți dintre conducătorii de vehicule pe două roți și pietoni îşi riscă viaţa, alegând să ignore regulile sau căutând, pentru a scurta drumul, variante riscante.

 

 

 

 

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.