ISU VÂLCEA: Bilanțul inundațiilor de ieri…

Ploile abundente de ieri, 11 iunie 2021, au lăsat prăpăd în urma lor. Incidente grave au avut loc în patru localități din județul Vâlcea, acolo fiind necesară intervenția autorităților locale.

Astfel, în localitatea Horezu, pe strada Tudor Vladimirescu, un operator economic, cu profil de activitate comerț, a fost afectat de inundații în spațiului de desfacere, în zona depozitului și în zona administrativă. Suprafața afectată a fost de aproximativ 800 mp. cu adâncimea apei de 5-10 cm. S-a îndepărtat gheața formată prin acumularea grindinei din curtea operatorului pentru a facilita evacuarea apei din incintă cu ajutorul motopompelor.

Cea mai afectată localitate a fost, cu siguranță, Golești. În satul Popești, în punctul sub viaduct pe DN 73C, trei gospodării au avut curțile și o grădină inundate cu apă acumulată din scurgerile de pe versanți. În punctul Vasilescu, patru gospodării au fost afectate de aluviuni, un podeț a fost rupt și aproximativ 100 de familii de stupi cu albine au fost luate de viitură. În punctul Valea lui Man, drumul care asigură accesul către 6 gospodării a fost afectat de aluviuni, un autovehicul a fost luat de viitură și blocat în mâl, iar acesul către 6 gospodării poate fi facut doar pietonal. De asemenea, cele 6 gospodării nu sunt alimentate cu energie electrică. În acelaș timp, 300 m din DN 73 C au fost afectați de aluviuni rezultate din scurgeri de pe versanți pe o bandă de acces.

Tot la Golești, dar în satul Gibești, aproximativ 30 de gospodării (terenuri agricole) au fost afectate de aluviuni aduse de Pârâul Valea Gibii. De asemenea, 150 de m din platforma drumului a fost ruptă, accesul către cele aproximativ 30 de gospodării fiind posibil doar pietonal, iar către alte două gospospodării accesul fiind posibil doar prin albia pârâului în urma ruperii podețului. Un autoturism a fost luat de viitură și distrus în totalitate.

O altă localitate afectată de inundații a fost Milcoiu, în satul Milcoiu, acolo unde patru familii (10 persoane din care 8 adulți- unul cu afecțiuni locomotorii și 2 minori) au fost izolate ca urmare a ruperii unui podeț peste Pârâul Sasca.

În localitatea Budești, sat Budești, o autotutilitară a rămasă blocată în albia pârâului Sâmnic, în urma incercării de a scurta drumul prin traversarea prin vad. Conducătorul auto s-a autoevacuat, iar autoutilitara a fost îngropată de viitură.

În zonele afectate, reprezentanți ai Prefecturii Vâlcea, ISU Vâlcea și Primăriei Golești și SVSU evaluează cuantumul pagubelor și lucrează pentru restabilirea stării de normalitate.

loading...

You May Also Like