Tâlhari încătușați după o urmărire ca-n filme pe un drum din Vâlcea. Șoferul era drogat…

Într-un film de acțiune s-au crezut trei tineri, care după ce au jefuit cabina unui TIR staționat într-o parcare de pe centura Călimăneștiului, s-au luat la ”întrecere” cu polițiștii care-i urmăreau. Totul s-a întâmplat ieri, 31 ianuarie 2023, iar suspecții au fost imobilizați și încătușați după ce au fost agresivi cu polițiștii care au reușit să-i prindă. Oamenii legii au dispus reținerea pentru 24 de ore a doi dintre trei tineri, deschizând pe numele lor un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi. Cel de-al treilea individ are 19 ani și era chiar șoferul autoturismului. El a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanțele COC, THC și AMP, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean Vâlcea, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor interzise în organism. În cauză, a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.,

“În fapt, la aceeași dată, s-a constatat faptul că persoane necunoscute  ar fi sustras dintr-o cabina a unui autotren, care era staționat într-o parcare de pe marginea D.N.7 CC, km.5+000, în localitatea Călimănești, o sumă de bani, după care ar fi părăsit locul faptei cu un autoturism.
Imediat, autoturismul în cauză a fost dat în urmărire, fiind identificat în localitatea Dăești de către polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea și Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea, care au procedat la efectuarea semnalului de oprire, însă  conducătorul auto nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare. 
În continuare, s-a procedat la urmărirea autoturismului în trafic, pe DJ703L, din direcția Dăești către Rm.Vâlcea, timp în care a fost solicitat sprijin unui alt echipaj de poliție, care se deplasa din sensul opus de mers, reușind astfel să oprească autoturismul în cauză, după aproximativ 8 km, pe o stradă din municipiul Rm.Vâlcea. 
Întrucât, conducătorul auto, cât și ceilalți 2 pasageri au manifestat un comportament agresiv și nu s-au conformat dispozițiilor impuse, s-a procedat la imobilizarea și conducerea acestora la sediul poliției, în vederea identificării și luării măsurilor legale.
Astfel, în baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată. Totodată, aceștia au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vâlcea, urmând ca, în cursul zile de astăzi să fie prezentat magistraților cu propuneri legale” – precizează IPJ Vâlcea.

foto ilustrativ

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like