4 februarie 2017

FOTO/VIDEO – Secretarul de stat Liviu Pop, la Vâlcea: „Avem un sistem de educație care în ultimii 27 de ani a fost bătut din interiorul lui de reforme și parareforme”

Sambata, 4 februarie 2017, la Ramnicu Valcea s-a dat startul lucrarilor Adunarii Generale a Consiliului National al Elevilor din Romania, in prezenta ministrului secretar de stat din Ministerul Educatiei, Liviu Pop. Pe langa elevii veniti din toata tara, la eveniment au mai participat si presedintele Consiliului Judetean Valcea, Constantin Radulescu, primarul Ramnicului Mircia Gutau, inspectorul general scolar al ISJ Valcea, Andra Bica, inspectorul pe management al ISJ Valcea, Adina Dobrete, subprefectul Aurora Gherghina, directorul Colegiului „Alexandru Lahovari”, Isabella Ioniță, adjunctul ISJ Valcea, Ana Jipescu, si multi altii.

Discutiile interactive au fost extrem de interesante, elevii dand dovada de o initiativa si implicare in tot ceea ce inseamna sistemul de educatie care ne da sperante pentru un viitor mai bun.

In ceea ce-l priveste pe ministrul secretar de stat in Ministerul Educatiei, Liviu Marian Pop, acesta a tinut sa sublinieze toate masurile pe care actualul guvern le va implementa anul acesta. Printre cele spuse de el, am extras un fragment in care vorbeste despre autorizarea sanitara a unitatilor de invatamant, o problema veche a invatamantului, care parea fara rezolvare.

„Important este că v-ați întâlnit și important este că astăzi veniți cu soluții pe ceea ce înseamnă sistemul de educație din România, un sistem care în ultimii 27 de ani a fost bătut din interiorul lui de reforme și para-reforme. Este momentul să spunem lucrurilor pe nume, este momentul să venim cu un program pe sistemul de educație, un program de guvernare sănătos pe care dumneavoastră îl știți , pe care unii îl critică și spun că nu e bun, dar nu pun nimic în loc. Haideți să nu mai criticam în continuu fără să venim cu soluții. Și, o să le luăm pe rând. Baza materială: avem un singur județ în țară în care toate școlile sunt autorizate sanitar, singur județ. De ce? Pentru că poate nu ne-am implicat cu toții. Nu mai intru în detaliile privind autorizațiile ISU pentru incendii. Și aici sunt foarte puține județe autorizate. Noi am venit cu un proiect de buget, pe care sper ca Parlamentul să-l voteze săptămâna viitoare, în care alocăm 6 miliarde de lei în următorii trei ani de zile pentru a autoriza în România toate unitățile școlare, în așa fel încât să nu existe niciun corp de clădire care să nu aibă autorizație sanitară de funcționare. Banii sunt prinși în buget, depinde de noi cat de repede îi implementăm, dar sunt convins că și la Vâlcea și în toată țară, Primăriile, Consiliul Județean și inspectoratul școlar, vor face tot posibilul ca toate școlile să fie autorizate sanitar si să avem condiții normale de învățat” – a spus ministrul secretar de stat, Liviu Marian Pop, la Vâlcea.

[supsystic-gallery id=92]

Iata in video de mai jos intreaga declaratie a ministrului secretar de stat Liviu Pop:

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.