Primarul Gîngu: “Sunt primarul de drept al comunei Bujoreni și îi asigur pe cetățeni că îmi voi duce mandatul la capăt”

Înaintea alegerilor locale din 2020, doi primari din Vâlcea s-au ales cu ordine de încetare a mandatelor de drept emise din Prefectura Vâlcea ca urmare a faptului că au ales să candideze pentru un nou mandat de la un alt partid. Unul dintre aceștia este primarul comunei Bujoreni, Gheorghe Gîngu, care nu s-a mai regăsit la social-democrați și a hotărât să
candideze pentru mandatul 2020-2024 din partea PNL. Gîngu a atacat în instanță ordinul prefectului de Vâlcea, iar azi, 7 septembrie 2021, Tribunalul Vâlcea i-a respins acțiunea. Adversarii politici ai primarului comunei Bujoreni s-au grăbit să împrăștie zvonuri mincinoase, susținând că Gheorghe Gîngu își va pierde mandatul actual. Nimic mai neadevărat! Gîngu este primarul comunei Bujoreni și, spre disperarea unora, va fi mulți ani de acum înainte. Citiți mai jos comunicatul de presă al primarului Gheorghe Gîngu.


COMUNICAT DE PRESĂ

În urma apariției în spațiul public a unor informații denigratoarea la adresa mea, aș dori să fac următoarele precizări:

  • În luna septembrie 2020, Prefectura Vâlcea a emis un ordin de încetare a mandatului meu de primar (mandatul 2017-2020) înainte de termen, ca urmare a faptului că mi-am depus candidatura la alegerile locale sub sigla PNL. După cum știți, în mandatul trecut am candidat din partea PSD. Eu am atacat în instanță Ordinul Prefectului 441/28.09.2020 și am solicitat anularea lui. Tribunalul Vâlcea a hotărât însă să respingă acțiunea mea ca fiind inadmisibilă, decizia fiind cu drept de recurs.
    În același timp, instanța mi-a admis solicitarea de a sesiza Curtea Constituțională cu privire la neconstituționalitatea articolului 160, alin. 1, lit. H, alin. 2 și alin. 7-10 din O.U.G. nr 57/2019. Mai explicit, consider că prevederile legislative invocate în Ordinul Prefectului de încetare a mandatului meu trecut sunt neconstituționale.
  • Decizia instanței de respingere a acțiunii mele NU afectează în niciun fel mandatul actual, câștigat la alegerile locale din anul 2020. Mandatul 2020 – 2024 a fost validat de Tribunalul Vâlcea. Sunt primarul de drept al comunei Bujoreni și îi asigur pe cetățeni că îmi voi duce mandatul la capăt.

Rămân consecvent ideii de dreptate și justiție!

Gheorghe GÎNGU,
Primarul comunei Bujoreni

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like