ȘOC la Râmnicu Vâlcea! Pîrvulescu a încercat negocieri cu PSD. Vezi toate declarațiile pe subiect (VIDEO)

/

Scene teribile în plină ședință a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea. În timpul discuțiilor, când taberele se acuzau una pe alta, primarul Mircia Gutău (PER) l-a acuzat pe viceprimarul Virgil Pîrvulescu (PNL) de încercare de negociere cu PSD Vâlcea. Când a văzut că Pîrvulescu rămâne fără argumente, Gutău, ca orice animal politic, a plusat, devoalând încercările repetate ale liberalului de a ajunge la șeful PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu. Surse foarte informate din mediul politic vâlcean îl confirmă pe Gutău. Pîrvulescu a încercat din răsputeri să aibă un dialog cu liderul pesedist pentru a forma o nouă majoritate în Consiliul Local, care ar menține pe funcții oamenii PSD din administrației și i-ar aduce, în același timp, și pe liberali. Pentru că în politică nimic nu se tranșează din prima, Rădulescu eludează răspunsul, comportându-se ca un politician. Dar, ca unul care își respectă promisiunile și alianțele, mergând mai departe alături de PER. Problema e acum la liberali care se consideră puri din punct de vedere al colaborării, fie și oculte, cu PSD, dar mai cu seamă la viceprimarul Pîrvulescu. Mai mult ca sigur că nu a avut mandat din partea conducerii județene pentru a purta asemenea discuții, iar președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, este intransigent în această privință. 

Gutău, pe contraatac

,,Dumneavoastră ați încercat alalteieri o discuție cu PSD – ul. Este adevărat sau nu? Ați încercat o negociere. Ca să vedeți că știu tot. Dumneavoastră personal” a spus sigur pe el Mircia Gutău. Moment în care Virgil Pîrulescu s-a arătat contrariat și a început să gesticuleze însă, neavând microfon, nu s-a auzit exact ce a spus. Simțind că a atins un punct nevralgic, primarul a continuat privindu-l fix pe liberal: ,,Domnule, uitați-vă-n ochii mei! Ați încercat o negociere. Nu cred că ați avut acordul colegilor liberali. Uitați-vă-n ochișorii mei cum sticlesc, cum lucesc.” Cu greu s-a dezmeticit Pîrvulescu, prins pe picior greșit, și a putut articula ,,nu e adevărat!” 

Ulterior, viceprimarul liberal a părăsit sala din motive care nu aveau legătură cu ședința. Consilierul local Cezar Bulacu a fost cel care a preluat microfonul și a vorbit în numele grupului PNL. Între altele, după ce i-a acuzat pe useriști de alianță cu PSD și PER, Bulacu a spus: ,,Eu trebuie să intervin aici și să spun că nu noi am făcut acuzații că am vorbit cu PSD – ul. Trebuie să știți clar că PNL nu are discuții cu PSD și nu va avea pentru că noi avem acest crez…de a nu avea discuții cu PSD. În schimb, astăzi, s-a văzut o nouă alianță PSD – USR – PER”. Drept răspuns, Mircia Gutău a dat și mai multe detalii referitoare la încercările lui Virgil Pîrvulescu de a negocia cu liderii social – democrați: ,,Ce a spus viceprimarul Gheorghiu este adevărat. Nu s-a făcut nicio alianță nici cu PER – ul, nici cu PSD – ul, ci votează în cunoștință de cauză. Dumneavoastră nu aveți acest drept, se pare, pentru că după ce v-a plecat liderul din sală, vorbiți. În rest, nu aveți voie să scoateți o vorbă. Trebuie să vă debarasați pentru că liderul dumneavoastră, prin spate, negociază. Nu cred că a avut mandat din partea dumneavoastră. Și când vorbesc, îmi asum ce vorbesc, cu probe. Voi sunteți cei care, prin spate, … de fapt, nu voi, ci reprezentantul vostru. Sunt curios dacă a avut mandat de la domnul Buican. (…) Domnule consilier, (n.r. adresându-i-se lui Bulacu jr.) nu încercați să călcați pe urmele domnului viceprimar și să treceți dintr-o poziție corectă în penibil. Eu vă spun că liderul dumneavoastră a dat 70 de telefoane după liderul PSD – ului. Nu știu dacă a avut mandat sau nu, dar știu sigur și fac proba.”

PSD și PNL, reacții la vârf despre negocierile lui Pîrvulescu 

Liderii celor două mari partide aflate în divergență, PSD și PNL, nu neagă episodul discuțiilor dintre viceprimarul liberal Virgil Pîrvulescu și unii reprezentanți de vârf ai social – democraților vâlceni. Totuși, ambii sunt rezervați în declarații. Constantin Rădulescu (PSD) își reîntărește public alianța pe care partidul său o are cu PER. ,,Politica este și o artă a negocierilor, însă în momentul de față noi avem o alianță la Consiliul Local cu PER și o respectăm. Aceasta este singura certitudine. Restul discuțiilor, contrelor, abordărilor etc, sunt chestiuni pe care nu trebuie să le avem în acest moment. PSD este un partid serios, iar eu ca lider al partidului respect angajamentele politice pe care le-am luat alături de echipa cu care am câștigat. Alte discuții nu mă interesează” a spus șeful PSD Vâlcea.

De cealaltă parte, Cristian Buican este și mai puțin explicativ, dar mai amenințător. ,,Nu pot lua nicio decizie până nu avem confirmări clare. Nimeni nu are mandat să negocieze nimic cu PSD. Asta e tot ce pot spune deocamdată și vă asigur că abordarea aceasta nu se va schimba” a spus șeful liberalilor din Vâlcea. 

Virgil Pîrvulescu a refuzat să comenteze situația.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like