PSD Vâlcea, impasibil după interviul lui Dragnea. Reacții de după ,,furtună”.

/

Liviu Dragnea a anunțat construirea unui nou partid căruia îi va aloca timpul și experiența sa politică și profesională. Anunțul se înscrie într-o listă mai lungă de gesturi și declarații anti – PSD. Alianța pentru Patrie, căci aceasta va fi denumirea noului partid, nu îi sperie pe liderii pesediști din Vâlcea. A doua zi după interviul lui Dragnea la Realitatea Plus, patru dintre fruntașii social – democrați de la Vâlcea dau asigurări că partidul pe care îl reprezintă nu va avea mari probleme. 

,,Nu cred că va deveni un adversar pentru PSD în măsura în care nu va ataca PSD. Cred că nu ar trebui să o facă. Nu va rupe din PSD, noi știm foarte bine cum e construit partidul, avem o comunicare bună cu colegii noștri și vă spun că nu se va rupe partidul. Îi doresc multă sănătate domnului Dragnea! Așa cum spun des, le doresc succes tuturor și victorie PSD. Cam atât am de comentat și nu fac mai multe precizări pur și simplu din respect pentru că a fost președintele partidului nostru” susține sigur pe forța partidului Constantin Rădulescu, șeful CJ și PSD Vâlcea. 

Mai nuanțat în declarații este Cristian Nedelcu (primarul municipiului Drăgășani și președinte executiv al PSD Vâlcea). ,,Este clar că noua construcție este tot de stânga, deși, la ce a declarat aseară, lasă loc oamenilor din mai multe zone politice. De exemplu, lui Ludovic Orban, care are în această perioadă un mesaj asemănător cu Dragnea. Dacă va pierde la congresul liberalilor peste câteva zile, i-aș putea vedea împreună, mai ales că i-am mai văzut în echipă. Ne amintim bine de 2012, cum erau împreună pe toate scenele. Mai ales că sunt de aceeași factură, amândoi fac politică până la moarte. Nu cred că va reprezenta un mare pericol pentru structurile teritoriale ale PSD, dar nimic nu e sigur. Păi unii și-au vândut țara, ce mai contează vânzarea unui partid? Dar eu am încredere că vom rezista.” 

Florian Marin (secretar general al partidului și președinte al organizației Râmnicu Vâlcea) nu îl vede pe Liviu Dragnea un dușman, ba chiar are o poziție pacifistă față de acesta, fără să-l considere un mare pericol. ,,Pentru ce să ne atace? Până la urmă, domnia sa a condus acest partid, este tot de stângă, cum suntem și noi… Cu ce i-ar folosi? Dacă se fac strategii pentru ruperea PSD și în acest sens să înțelegem atacurile de aseară și nu numai, aș putea spune că nu se va reuși. Dați-mi un exemplu de partid rupt din PSD care mai este astăzi în Parlament. Au existat apariții mai lungi sau mai scurt, ruperi mai mari sau mai mici, dar toate s-au pierdut pe drum. PSD – ul a rămas.” 

Cea mai intransigentă a fost șefa femeilor social democrate, deputatul Daniela Oteșanu, care nici măcar nu îi pronunță numele și nu îl ia deloc în calcul pe fostul lider al PSD. ,,Cred că principalele probleme ale românilor sunt legate de plecarea cât mai rapidă de la guvernare a incompetentului guvern Cîțu, plafonarea prețurilor la gaze și energie, situația grea cu din ce în ce mai mulți oameni infectați cu varianta Delta a virusului, în care am ajuns din cauza proastei gestionări a crizei sanitare din partea guvernanților. Pentru alte discuții legate de cine își mai face partid și ce intenționează, avem destul timp să mai vorbim.”

Invitat în emisiunea Ancăi Alexandrescu de la Realitatea Plus – ,,Culisele Statului Paralel – fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a pus tunurile pe conducerea națională a PSD, acuzând-o de trădare. Dragnea a declarat, printre altele, că nu are nimic împotriva bazei partidului, ci doar contra conducerii formate din Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Vasile Dâncu. De asemenea, la nici două luni de la ieșirea din închisoare, Dragnea a anunțat că va sprijini noul proiect politic suveranist Alianța pentru Patrie.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like