8 august 2016

POLIŢIA VÂLCEA, de cinci luni fără un INSPECTOR – ŞEF AUTENTIC

 

De aproximativ cinci luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea a rămas fără un inspector – şef autentic (a se citi: „a cărui autoritate sau realitate nu poate fi pusă la îndoială, de netăgăduit” – dex online n.r.), o situaţie inedită şi fără precedent. Asta s-a întâmplat după ce chestorul Ion Stoica a ieşit la pensie, iar odată cu el şi-au pus cascheta în cui şi comisarii – şefi Florian Marin şi Nicolae Sărdărescu, cei care puteau veni la comanda unităţii fără probleme. Imediat după aceea, a urmat o perioadă în care s-au vehiculat multe nume de poliţişti care ori aveau şanse să fie numiţi inspectori-şefi, ori îşi doreau acest lucru. Numai că, nu s-a mai întâmplat nimic de atunci, iar cel care a rămas să coordoneze activităţile Poliţiei Vâlcea a fost comisarul – şef Ilie Voica, dar din postura de adjunct al Inspectoratului.

Voica, şeful care nu e şef

Aşadar, comisarul – şef Ilie Voica este cel care, în principiu, se află, în aceste momente, la comanda IPJ Vâlcea. Numai că, aşa cum spuneam, el nu a primit nicio împuternicire în funcţie, ci coordonează totul din postura de adjunct. Pentru mulţi a fost o surpriză că Voica nu a primit împuternicirea, deşi se spunea la vremea respectivă că este cel mai îndreptăţit să fie numit inspector-şef. Dar nu s-a întâmplat, iar ceva este putred la mijloc! Dacă Ilie Voica a rămas printre puţinii poliţişti vâlceni cu o experienţă vastă ce putea fi împuternicit la comanda unităţii, de ce şefii de la Bucureşti nu au vrut să-l numească? Sigur, aici răspunsul ar putea fi destul de dureros pentru comisarul-şef Voica, însă ceea ce putem spune este că el s-a aflat de nenumărate ori în atenţia mass-media locală, iar nu de fiecare dată articolele i-au făcut cinste. În aceste condiţii este greu de crezut că, după ce au trecut aproape cinci luni, Ilie Voica va mai primi împuternicirea pentru mult dorita funcţie de inspector – şef.

Drăghici s-a pensionat… de ciudă

Un poliţist vâlcean care şi-a dorit extrem de mult să acceadă la comanda IPJ Vâlcea a fost comisarul Dănuţ Drăghici, care în urmă cu câteva luni se lăuda că ar avea susţinere puternică de la Bucureşti şi că el va fi împuternicitul. Se zvonea atunci că ar fi fost ţinut în braţe de un general, un consilier pe probleme de securitate al preşedintelui Klaus Iohannis. Dar, nici vorbă de aşa ceva! Omul probabil că doar se dă important şi nimic mai mult. Şi ca dovadă, între timp, comisarul Drăghici s-a şi pensionat, de ciudă că nu a fost numit inspector – şef, o funcţie la care, spun apropiaţii lui, visa de-o viaţă.

Şi dacă tot suntem la capitolul iluzii, un alt poliţist care, spun colegii lui, visa la „cai verzi pe pereţi” este Ion Matei – interimarul de la Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea, care şi-ar fi dorit şi el funcţia de inspector – şef. Evident că nu a fost cazul… Acum, probabil că-i este bine la municipiul, ţinând cont că este posibil să facă o echipă de vis cu Eugen Neaţă, cel care ar putea ajunge şef al Poliţiei Locale.

Ce se poate întâmpla în următoarea perioadă…

Zvonurile cu privire la un posibil inspector – şef al IPJ Vâlcea au cam încetat în ultima perioadă. Sigur, toată lumea aşteaptă să vadă ce se întâmplă în această toamnă. Cert este că nu se poate continua la nesfârşit cu această incertitudine, iar MAI şi IGPR trebuie să ia o decizie în acest sens. Este posibil totuşi să se scoată postul la concurs şi atunci nu ar mai fi cazul să caute un poliţist capabil să preia funcţia, pentru că el ar fi validat de o comisie de examinare. De altfel, tot posibil este ca la şefia Poliţiei Vâlcea să vină un personaj de la Bucureşti sau din alt judeţ, de preferinţă chestor.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.