Clasă specială pentru copii cu dizabilităţi, înfiinţată la Drăgăşani

Eforturi mari şi o muncă de lămurire colosală din partea unui părinte, care nu s-a dat bătut până când nu a reuşit să înfiinţeze o clasă specială în cadrul învăţământului de masă pentru copiii cu dizabilităţi. Clasa a fost înfiinţată în municipiul Drăgăşani, iar cel care s-a zbătut şi a luptat pentru realizarea ei a fost Valentin Vlădescu. Acesta a dorit să găsească o soluţie pentru copiii cu dizabilităţi din sudul judeţului Vâlcea şi din comunele din Olt, învecinate municipiului Drăgăşani. Valentin Vlădescu are un copil cu Sindromul Down şi din dorinţa de a-i oferi o şansă la carte, atât copilului său, cât şi altor copii cu probleme, s-a luptat până a reuşit.

Astfel, de la începutul anului şcolar, şapte copii învaţă în această clasă specială, iar fără ajutorul unor persoane cu suflet mare nu se putea realiza acest lucru. Iată cine sunt acele persoane: Emanuela Ionescu – profesor-învăţător, Denisa Burcuşi – psihopedagog-logoped, Daniel Petre Cîrceag – director CSEI Băbeni, Andra Bică – inspector şcolar general al ISJ Vâlcea, Livia Petcan – director al Şcolii „Tudor Vladimirescu” Drăgăşani şi Cristian Nedelcu – primarul municipiului Drăgăşani.

Toţi aceştia au contribuit decisiv la înfiinţarea unei clase care-i va ajuta pe copiii cu dizabilităţi din zonă să-şi depăşească condiţia, să înveţe lucruri noi şi să vadă viaţa dintr-o altă perspectivă, mai bună.

Acum, funcţionarea în continuare a acestei clase stă şi în mâinile preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, care trebuie să prindă în bugetul de luna aceasta şi salariul învăţătorului Emanuela Ionescu. Însă, ştim, cu siguranţă, că preşedintele Rădulescu nu le va întoarce spatele unor copii speciali.

foto: arhiva

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like