FOTO – Târgul de Crăciun de la CNI ”Matei Basarab”, un real succes

O comunitate întreagă s-a reunit ieri, 16 decembrie 2022, la târgul de Crăciun al Colegiului Național de Informatică “Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea. Un târg magic, un proiect care a arătat cât de uniți sunt elevii, cadrele didactice, părinții și conducerea liceului. La eveniment a fost prezent și primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, care, pe această cale, i-a anunțat pe elevii CNI ”Matei Basarab” că anul viitor sala de sport a colegiului va intra în reabilitare și modernizare, elevii putând ulterior să-și desfășoare activitatea în cele mai bune condiții.

Implicarea în proiect a fost totală, iar entuziasmul la cote maxime. Copiii au realizat decorațiuni de iarnă pe care le-au scoa la vânzare pentru membrii comunității locale. Și-au expus operele în fiecare clasă a Colegiului Național de Informatică ”Matei Basarab”, organizându-se rapid când au observat că vremea capricioasă nu le permite expunerea în aer liber. Banii câștigați vor fi folosiți pentru dotarea sălilor de clasă cu laptopuri și dulapuri noi, totul pentru siguranța lor! Proiectul beneficiază de sprijinul Organizației Narada, care a lansat campania „Salvează o școală” și care și-a propus să învețe comunitățile școlare mecanismul de autofinanțare. Mai pe scurt, Narada ajută școlile nu doar să strângă fonduri, ci inclusiv să își dezvolte o gândire antreprenorială, să fie independente și să strângă bani, să construiască propriul lor mecanism de finanțare.

“Acest târg realizat în spiritul sărbătorilor este o oportunitate valoroasă pentru elevii școlii de a organiza împreună cu comunitatea un proiect atât de complex, ce are un obiectiv bine stabilit pentru investirea banilor, într-un mod în care beneficiari sunt toţi elevii școlii. 

Considerăm că este o minunată ocazie de învățare. Școlarii văd cum munca lor este valorificată și descoperă primele noțiuni de antreprenoriat. Învață că stă în puterea lor să își îndeplinească dorințele și că este nevoie de un efort dedicat pentru a avea rezultate” – precizează Colegiul Național de Informatică ”Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like