5 septembrie 2016

VÂLCEA – Lider de sindicat în învăţământ: „Sperăm la organizarea concursurilor pe criterii de competenţă”

 

Liderul de sindicat al SPIP Vâlcea, Florin Popa, face un apel către toate cadrele didactice, dar în special către sindicaliştii vâlceni, cerându-le să-şi convingă colegii competenţi să se înscrie la examenele pentru directori. Asta în condiţiile în care, Gazeta Vâlceană a avertizat că pilele politice din învăţământul vâlcean încearcă să arunce zvonuri pe piaţă şi să-i timoreze pe adevăraţii profesionişti.

„Aşa cum probabil ştiţi, încep concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi. Ultimele concursuri – dar nu de maniera aceasta, au fost în 2008. De atunci s-a practicat numirea fără concurs, prin detaşarea în interesul învăţământului, pe o perioadă de un an şcolar. Practica aceasta a fost păguboasă pentru multe motive şi dvs. le cunoaşteţi. Se încearcă în această toamnă – şi sperăm să se reuşească, organizarea concursurilor pe criterii de competenţă. Cel puţin primele două probe sunt sută la sută ale candidatului. Proba a treia poate avea un grad de subiectivism dar nu prea mare.

Vă rog, în numele unei cauze mai drepte, să convingeţi colegii, membri ai corpului de experţi, pe care-i consideraţi capabili, să participe la acest concurs. Pornind de la un management educaţional competent şi bine intenţionat, putem spera că vom merge într-o direcţie corectă. Acesta este crezul meu şi nu mă abat de la el.

În curând trebuie să apară metodologia care deja s-a aprobat, împreună cu bibliografia. Proba scrisă a fost deja stabilită pentru data de 12 octombrie, în toată ţara, cu subiecte transmise de la minister, în ziua examenului.

Liderii noştri de sindicat din fiecare unitate vor veghea ca examenele să fie corecte şi vor aduce la cunoştinţă ministerului – prin conducerea sindicatului, orice neregulă” – susţine Florin Popa, preşedinte SPIP Vâlcea

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.