13 HACKERI, condamnaţi de TRIBUNALUL VÂLCEA. Vezi pedepsele!

Peste 1 milion de euro este prejudiciul cauzat de 13 hackeri din Vâlcea, care au înşelat pe Internet nu mai puţin de 65 de cetăţeni străini. Ei făceau parte dintr-un grup infracţional organizat şi au fost acuzaţi de comiterea infracţiunilor de spălare de bani în formă continuată. Ce procedură foloseau pentru a-i înşela pe străini? Ei bine, procedura clasică. Postau anunţuri online de vânzare a unor utilaje agricole, îşi induceau în eroare victimele, încasau banii în conturi bancare din Polonia, iar ulterior „plimbau” banii dintr-un cont în altul în România, sperând ca astfel să li se piardă urma.

În cele din urmă însă, Munteanu Ilie Cristian, Giura Florin, Anghel Vasile Sabin, Heroaica Nicuşor Ionuţ, Ciocan Eugen, Boboc Cătălin, Onicel Dumitru Narcis, Amzoiu Dumitru Claudiu, Mătuşoiu George Ionuţ, Pătru Alexandru Raul, Cladoveanu George Mariu, Bujgoi Marius şi Giura Gabriel Bogdan au fost prinşi de procurorii DIICOT Vâlcea şi de poliţiştii de la SCCO Vâlcea, iar în data de 1 octombrie 2017, ei au fost daţi pe mâna justiţiei.

Procesul a durat un an şi o lună, iar la data de 1 noiembrie 2017, cei 13 inculpaţi au fost condamnaţi de instanţa de fond. Iată pedepsele pe care le-au primit aceştia:

– MUNTEANU ILIE CRISTIAN (recidivist) – 7 ani şi 6 luni închisoare cu executare

– GIURA FLORIN (recidivist) – 3 ani şi 8 luni închisoare în cu executare

– PĂTRU ALEXANDRU RAUL – 4 ani închisoare cu executare

– CLADOVEANU GEORGE- MARIUS – 3 ani şi 4 luni închisoare cu executare

– ANGHEL VASILE SABIN – 3 ani şi 8 luni închisoare cu executare

– HEROAICA NICUŞOR IONUŢ  – 2 ani şi 10 luni închisoare cu suspendare şi muncă neremunerată în folosul comunităţii

– CIOCAN EUGEN – 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendarea şi muncă neremunerată în folosul comunităţii.

– BOBOC CĂTĂLIN – 2 ani şi 10 luni închisoare cu suspendare şi muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Rm. Vâlcea.

– ONICEL DUMITRU NARCIS – 1 an şi 8 luni închisoare cu suspendare şi muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Dănicei.

– AMZOIU DUMITRU CLAUDIU – 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendare şi muncă neremunerată în folosul comunităţii.

– MĂTUŞOIU GEORGE IONUŢ – 3 ani închisoare cu suspendare şi muncă neremunerată în folosul comunităţii

– BUJGOI MARIUS – 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendare şi muncă neremunerată în folosul comunităţii.

– GIURA GABRIEL BOGDAN – 6 ani şi 6 luni închisoare cu executare

Toţi inculpaţii, în solidar, au fost obligaţi să plătească despăgubiri către părţile civile din dosar. Ei au drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei.

loading...

You May Also Like