5 septembrie 2023

NEWS ALERT. Cosmin Iana a câștigat concursul pentru postul de director al Centrului Chinologic Sibiu

Împuternicit în funcția de director al Centrului Chinologic Sibiu în luna octombrie 2022, comisarul Cosmin Iana – fost inspector șef al IPJ Vâlcea – a reușit să promoveze concursul pentru această funcție, “cimentându-și” poziția la Sibiu. Examenul a avut loc azi, 4 septembrie 2023, iar comisarul Iana a obținut punctaj peste 7, fiind declarat Admis.

Straniu este că IPJ Vâlcea nu are în acest moment o stabilitate la nivelul conducerii, iar acest lucru afectează calitatea muncii polițienești. De câteva luni, după ce comisarului șef Dărăban i-a expirat, în sfârșit, timpul petrecut în fruntea instituției, frâiele Poliției Vâlcea au rămas la adjunctul Ion Matei. De atunci, nici că s-a scos postul la concurs, nici că a fost împuternicit un alt inspector șef. E adevărat, cu greu mai găsești un profesionist în IPJ Vâlcea, care să fie și agreat politic și ahtiat după funcții. Cei care încă nu au ieșit la pensie, își cam văd de treaba lor și nu intră în mocirlă. Rămâne de văzut dacă până la urmă se găsește o soluție viabilă și pentru IPJ Vâlcea. Până atunci, iată că polițiștii vâlceni câștigă concursuri pentru funcții din alte județe!!!

Revenind la comisarul Iana, trebuie să menționăm și parcursul acestuia profesional, din momentul în care a fost propulsat în funcții de conducere. Astfel, în perioada 2018-2019 a fost împuternicit inspector șef al IPJ Vâlcea, în perioada 2019 – 2020 a fost adjunct al inspectorului șef al aceluiași inspectorat, în perioada 2020 – 2022 a fost adjunct al Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea (funcție câștigată prin concurs), iar din 2022 se află la conducerea Centrului Chinologic Sibiu.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like