VIDEO. Investiție de 2,2 milioane euro la SJU Vâlcea, pentru creșterea siguranței pacienților

Încă din prima zi de când a preluat frâiele Consiliului Județean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu a avut ca obiectiv modernizarea și dotarea spitalelor din subordinea instituției pe care o conduce. Și a reușit în mare parte, deși încă mai are obiective de atins (cum ar fi reabilitarea completă a Maternității). Însă, o reușită aparte este obținerea fondurilor necesare pentru modernizarea Spitalului Vechi, acolo unde, în următoarea perioadă, se vor investi peste 97 de milioane de lei.

Pe lângă toate acestea, președintele Constantin Rădulescu a anunțat azi, 4 septembrie 2023, o altă investiție de milioane de euro la SJU Vâlcea, de data aceasta pentru siguranța pacienților. Iată ce spune șeful Consiliului Județean Vâlcea:

“În ultimii 3 ani, am atras peste 50 de milioane euro, numai din fonduri europene, pentru modernizarea și dotarea unităților medicale aflate în coordonarea Consiliului Județean Vâlcea.

Astăzi, 5 septembrie, am dat ordinul de începere a lucrărilor la o nouă investiție ce vizează creșterea siguranței pacienților în Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, proiect pe care îl implementăm cu fonduri europene, la Spitalul din Nord (Corp 2) și la Spitalul Vechi – (Corp 6).

Proiectul are o valoare totală de 11.092.882,48 lei (cca 2.200.000 euro) și presupune montarea în cele două locații a:

  • 4 Sisteme de supraveghere video (TVCI);
  • 4 Sisteme de detecție, semnalizare, alarmare în caz de incendiu;
  • 6 Sisteme de detecție, semnalizare, alarmare în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen în atmosferă;
  • 2 Sisteme de instalații electrice;
  • 2 Sisteme de fluide medicale;
  • 2 Sisteme de ventilații;
  • 2 Centrale de tratare a aerului.

Prin realizarea acestor noi instalații, ne străduim să oferim pacienților vâlceni servicii medicale de calitate, în condiții optime de confort și siguranță”.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like