Zilele orașului Horezu – 536 de ani de atestare documentată

Primarul Nicolae Sărdărescu, Consiliul Local Horezu şi Casa de Cultură „Constantin Brâncoveanu” organizează, în perioada 5-9 septembrie, cea de-a 19-a ediţie a Zilelor Oraşului Horezu, sărbătorind astfel 536 de ani de atestare documentată a orașului (5 septembrie 1487, într-un document emis de Cancelaria domnitorului Vlad Călugărul).
Manifestările au loc în diferite locații din oraș, administrația publică locală pregătind diverse evenimente: un târg de meșteșuguri populare, spectacole artistice și de divertisment, întreceri sportive, premieri și multe altele.
Se estimează că în intervalul de timp în care se desfăşoară Zilele orașului Horezu, vor fi prezente la manifestări peste 2000 de persoane, cetăţeni ai oraşului Horezu şi invitaţi, reprezentanţi al instituţiilor centrale şi judeţene, cetăţeni din localităţile învecinate, turiști, etc.

Printre artiștii invitați de organizatori se numără Andreea Monea, Roberta Crintea și Cristian Bănățeanu, precum și Taraful Ciusu Cornel și Fanfara Militară a Județului Vâlcea.


loading...

You May Also Like