21 mai 2024

Amenzi de 5.000 de lei aplicate într-o zonă a județului recunoscută pentru numărul mare de șoferi care nu respectă legislația rutieră

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea ne-au informat că, în cursul zilei de ieri, 20 mai 2024, poliţiştii Orașului Berbești și cei ai secțiilor de poliție arondate au desfășurat acțiuni pentru fluidizarea, îndrumarea și controlul traficului rutier, precum și pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică. Cum se cunoaște, în zona Berbești (și în unele dintre comunele arondate), aproape toate controalele efectuate de polițiști se finalizează cu destule amenzi pentru nerespectarea regulilor de circulație rutieră. Nu mai vorbim că, în timpul raziilor de noapte aproape mereu sunt descoperiți șoferi tineri (18-30 de ani) care ies pozitivi la DRUGtest. Între noi fie vorba, vă dați seama câte amenzi și permise ar fi reținute dacă s-ar derula un control inopinat care să dureze câteva ore bune, iar polițiștii rutieri să nu fie din Vâlcea, ci să zicem din județe precum… Constanța, Botoșani, Bihor, Arad etc!? Probabil ar fi prăpăd mare!!!

Revenind la acțiunea de ieri derulată de polițiștii din Berbești în zona orașului minier și pe șoselele din câteva comune învecinate, trebuie spus că au fost legitimate aproximativ 30 de persoane și verificate 25 de autovehicule. Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 5.000 de lei. Din totalul acestora, 17 au fost aplicate în conformitate cu O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, a fost reținut un permis de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Polițiștii îi mai „amenință” pe șoferii din zona Berbești că acțiuni asemănătoare vor continua pentru identificarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care încalcă prevederile legale.

Foto: Ilustrativ

You May Also Like