CRIMINALUL adolescentei din RÂMNICU VÂLCEA a fost CONDAMNAT. VEZI câţi ani a primit!

Doar trei termene de judecată au fost necesare pentru ca magistratul de caz de la Tribunalul Vâlcea să dea verdictul în cazul crimei cu sânge rece de pe strada Inăteşti din Râmnicu Vâlcea. Remus Răducanu a ucis o adolescentă cu două lovituri de cuţit, iar pentru fapta sa a primit o condamnare de 12 ani şi patru luni de închisoare cu executare.

O crimă oribilă… 

În seara zilei de 12 februarie 2017, o crimă oribilă a avut loc pe strada Inăteşti, din Râmnicu Vâlcea. O elevă de clasa a VII-a, de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 din Râmnicu Vâlcea,  a fost ucisă cu sânge rece de un individ de 47 de ani, într-un acces de furie şi gelozie.

Criminalul Remus Răducanu o hărţuia pe adolescenta Teodora Georgiana Pârvu de mult timp, iar pentru că nu-l băga în seamă, individul recurgea la tot felul de metode violente. Anul trecut, el a dat foc la casa unde locuia faţa împreună cu bunica, tatăl şi surorile ei, iar anul acesta a ales să o omoare cu două lovituri de cuţit în spate. În data de 6 martie 2017, procurorii Parchetului Vâlcea au decis să-l trimită în judecată pe ucigaşul Remus Rădulescu, acuzându-l de comiterea infracţiunilor de omor şi violare de domiciliu.

12 ani după gratii…

Aşa cum menţionam, magistratul de caz al Tribunalului Vâlcea a decis miercuri, 7 iunie 2017, să-l condamne pe criminalul Remus Răducanu la 12 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

“Condamnă inculpatul RĂDUCANU REMUS, în prezent aflat în stare de arest preventiv la Penitenciarul Mioveni , la 12 ani închisoare şi interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b Cod penal pe o durată de 4 ani. (…) Condamnă inculpatul la 1 an închisoare. (…) Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea , de 12 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 4 luni închisoare, urmând să execute, în total , 12 ani şi 4 luni închisoare şi 4 ani interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b Cod penal. Aplică art. 60 Cod penal. În baza art. 45 alin. 5 Cod penal ; Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b Cod penal. În baza art. 399 alin. 1 Cod pr.penală; Menţine măsura arestării preventive a inculpatului. În baza art. 72 Cod penal; Deduce din durata pedepsei închisorii perioada reţinerii şi arestării preventive, începând cu 13.02.2017, la zi” – se arată în minuta instanţei.

Cât costă viaţa unui om…!

De altfel, pe latură civilă, acelaşi complet de judecată a dispus ca inculpatul Remus Răducanu să plătească 5000 de lei daune materiale şi câte 100.000 de lei daune morale către bunica, respectiv tatăl adolescentei ucise.

“Dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 10 lei , echivalentul în bani a obiectului folosit la săvârşirea infracţiunii. În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008; Dispune prelevarea probelor biologice de la inculpate în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul de Date Genetice Judiciare . În baza art. 19 Cod pr.penală, art. 1349 şi urm. Cod civil; Obligă inculpatul la câte 5000 lei , daune materiale şi la câte 100.000 lei , daune morale către părţile civile Belea Anişoara , domiciliată în Rm. Vâlcea, str. Inăteşti, nr. 22, jud. Vâlcea şi Pîrvu George Viorel domiciliat în Rm. Vâlcea, str. Inăteşti, nr. 22, jud. Vâlcea. Obligă inculpatul la 188,20 lei către partea civilă Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vâlcea . În baza art. 274 alin. 1 Cod pr.penală; Obligă inculpatul la 1600 lei , cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 07 iunie 2017” – se mai arată în minuta instanţei.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

One thought on “CRIMINALUL adolescentei din RÂMNICU VÂLCEA a fost CONDAMNAT. VEZI câţi ani a primit!

  1. PUŢIN COSTĂ VIAŢA UNUI OM. Se pare că ŞI MAI PUŢIN COATĂ VIAŢA UNUI MINOR care AVEA TOT VIITORUL ÎN FAŢĂ! Avea şi antecedete. Ce frumos era ăn trecutul mult îndepărtat! LEGEA TALIONULUI, una dintre cele mai vechi legi existente, consta în justa reciprocitate a crimei și a pedepsei. Această lege este deseori simbolizată prin expresia „Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. CODUL lui HAMMURABI (1792-1749 i.e.n.), unde legea talionului avea mai multe forme: dinte pentru dinte, vânătaie pentru vânătaie, picior pentru picior, mână pentru mână, os pentru os, ochi pentru ochi. Iar noi ieşim în stradă pt nu ştiu ce OUG. Concluzia este clară – ATÂT VALOREAZĂ VIAŢA UNUI OM ÎN ROMÂNIA!

Comments are closed.