HOREZU. A ieşit din izolare, a mers la spital şi a minţit cadrele medicale. S-a ales cu dosar penal!

Venise recent din Norvegia, o ţară cu risc ridicat de infectare, şi a fost îndemnat de autorităţile din Vâlcea să stea în autoizolare pentru 14 zile. Este vorba despre un individ din Horezu, care ieri, 23 martie 2020, s-a prezentat la Spitalul din Horezu şi a minţit cadrele medicale, ascunzând faptul că a venit din străinătate. Din această cauză, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu au început urmărirea penală împotriva sa, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de omisiunea declarării unor informaţii, faptă prev. de art. 3521C.penal.

“În fapt, în cauză s-a reţinut că în seara de 23.03.2020, numitul G.F. s-a prezentat la Camera de Gardă a Spitalului Orăşenesc Horezu, jud. Vâlcea, unde a completat Chestionarul pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu COVID-19 la pacienţii care se prezintă la UPU/CPU/CAMERA DE GARDĂ ascunzând faptul că revenise în data de 13.03.2020 din Norvegia (ţară aflată pe lista statelor cu risc de infectare), motiv pentru care i se pusese în vedere de către reprezentanţii autorităţilor locale să rămână autoizolat la domiciliu.

Urmărirea penală este efectuată de lucrători de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei or. Horezu sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală,  iar pe măsura derulării acestora vom informa opinia publică” – se arată într-un comunicat oficial al Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu.

foto ilustrativ

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like