Săgețile „hackerilor” din Vâlcea au primit condamnări! Vezi cine sunt!

Anul trecut, trei bărbați și o femeie din județul Vâlcea au fost trimiși în judecată sub acuzațiile de fraudă informatică. Azi, 10 iulie 2019, magistrații Tribunalului Vâlcea s-au pronunțat în acest dosar. Unii dintre inculpați au primit pedepse de închisoare cu executare, în timp ce alții au scăpat ușor, alegându-se doar cu o pedeapsă cu suspendare și cu muncă în folosul comunității.

Grupul infracțional organizat destructurat de DIICOT Vâlcea era format, de fapt, din „săgeți” și un racolator. Adevărații „hackeri” nu au fost însă prinși, pentru că racolatorul Sergiu Nicolae Tucă și “săgețile” Ilie Costel Bozgă (din Băbeni), Adina Mihaela Neagoe (din Ștefănești) și Răzvan Gabriel Moruș (din Drăgășani) nu au dorit să facă niciun fel de dezvăluire și să colaboreze cu procurorii, ci au luat toată vina asupra lor.

Ei bine, anchetatorii au stabilit că inculpații menționați mai sus au prejudiciat nu mai puțin de 56 de persoane din Germania și Austria cu suma totală de peste 69.000 de euro. Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea au intrat pe fir încă din 2017, atunci când au efectuat o serie de percheziții în municipiul Drăgășani, dar și în alte localități din sudul județului, iar în data de 9 octombrie 2018 i-au trimis pe cei patru inculpați pe mâna justiției.

Oamenii legii au descoperit că este vorba despre un grup infracțional organizat, iar unul din liderii acestuia era Sergiu Nicolae Tucă, din Drăgășani, care avea rolul de a racola persoane și a le transforma în “săgeți”. Mai precis, Tucă era în colaborare cu adevărații infractori informatici, cu cei care introduceau date pe pagini de net falsificate, postau anunțuri false și aveau chiar programe informatice prin care păreau că le permit cumpărătorilor să vadă circuitul bunurilor. În fapt, germanii și austriecii plăteau produse care niciodată nu ajungeau la ei, în ciuda faptului că aparent totul părea a fi legal.

Conturile de unde cei patru inculpați scoteau banii trimiși de victime în schimbul produselor erau deschise în România, iar ei primeau de fiecare dată 10% din sumele pe care le ridicau.  În fapt, trebuie menționat că Tucă a racolat mult mai multe “săgeți”, unele din persoane fiind bolnave sau având mari problem financiare și ajungând, în final, la un acord de recunoaștere cu procurorii.

În schimb, Sergiu Nicolae Tucă,  Ilie Costel Bozgă, Adina Mihaela Neagoe și Răzvan Gabriel Moruș au fost trimiși în judecată pentru frauda informatică (art.249 NCP) art. 29 al. 1 lit. a şi c din Legea 656/2002 republicată cu aplic art. 35 al. 1 C.P.

Condamnările…

Miercuri, 10 iulie 2019, judecătorii Tribunalului Vâlcea s-au pronunțat în cauza pe fond. Iată ce pedepse le-au aplicat inculpaților:

TUCĂ SERGIU NICOLAE va executa pedeapsa principală rezultantă de 4 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev.de art.66 alin.1 lit.a şi b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o perioadă de 2 ani. De asemenea, magistrații au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ale lui Tucă până la concurența sumei de 23.350 lei.

BOZGĂ COSTEL ILIE a fost condamnat la 1 an închisoare, după ce și-a recunoscut complicitatea

NEAGOE MIHAELA ADINA a fost condamnată la 1 an închisoare cu suspendare. Ei i s-a impus de către instanță să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune. De asemenea, ea va face 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Ștefănești.

MORUŞ RĂZVAN GABRIEL a fost condamnat la 1 an închisoare cu suspendare, având un termen de supraveghere de 2 ani. El va face, de asemenea, muncă în folosul comunității, însă la Arad, acolo unde locuiește acum.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like