Sistem nou de opt MW la combinatul din Râmnicu Vâlcea 

Chimcomplex, societate care a preluat fostul combinat Otchim din Râmnicu Vâlcea continuă anual procesul de retehnologizare. Producția și eficiența combinatului vâlcean cresc prin investițiile făcute. Într-un comunicat de presă, Chimcomplex anunță că a adus din Turcia un cazan imens care va asigura o putere impresionantă.

,,Impresionantul echipament de pe șantierul centralei de trigenerare a ajuns la destinație după o călătorie de peste 1.200 de km, Ankara, Turcia – Rm. Vâlcea, România.

Acest cazan imens, de 66 de tone, va produce abur tehnologic pentru consum intern, la o presiune de 16 bar. Echipamentul va asigura eficiența sistemului, având o putere electrică de 8 MW. Da, ați citit bine – 8 milioane de wați, o forță impresionantă! 

Montarea acestui colos tehnologic a fost un spectacol de inginerie la care actorii principali – colegii și partenerii noștri s-au descurcat exemplar. Felicitări tuturor!

Acesta este un proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020” se arată în comunicat. 

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like