IONIŢĂ a fost CONDAMNAT! Găsit vinovat pentru că l-a sechestrat pe Guţă…

 

Lipsirea de libertate în mod ilegal, aceasta este fapta pentru care magistraţii Judecătoriei Bălceşti, judeţul Vâlcea, l-au condamnat la un an de închisoare cu suspendare pe Ioniţă Constantin, din comuna Livezi.

În acest dosar este vorba despre doi indivizi din comuna Livezi, Constantin Ioniţă şi Ion Guţă, primul fiind agresorul, iar ultimul victima. În fapt, totul s-a întâmplat într-o zi de februarie a anului 2010, când Ioniţă l-a acuzat pe Guţă de furt, susţinând că i-a sustras din locuinţă o sumă de bani. După discuţii în contradictoriu şi certuri violente, presupusul păgubit a trecut şi la fapte, crezând că în acest fel îşi va recupera suma de bani. Astfel că, el l-a luat cu forţa pe Guţă în gospodăria sa, acolo unde i-a legat mâinile cu o sfoară de un gard, ţinându-l în frig mai bine de două ore şi jumătate, îngrădindu-i libertatea. Totul a ajuns la urechile poliţiştilor din localitatea Livezi, care au deschis un dosar penal pentru sechestrare sau, în termeni juridici, pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Cauza a fost preluată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti, iar în data de 22 iulie 2016, Constantin Ioniţă a fost trimis în judecată. În data de 25 mai 2017, Ioniţă a fost condamnat la judecata pe fond a cauzei, el primind o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare.

Iată minuta instanţei: „Condamnă inculpatul IONIŢĂ CONSTANTIN, la pedeapsa de 1 (un) an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. În baza art. 91 alin. (1) C.pen.; Suspendă executarea pedepsei, sub supraveghere, pe durata unui termen de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 93 alin.(1) C.pen.; Obligă inculpatul să respecte pe durata termenului indicat următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii, documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; În baza art. 94 alin. (1) C.pen.; Pe durata termenului datele de la art. 93 alin.(1) lit. c-e C.pen. se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vâlcea. În baza art. 93 alin. (2) lit. b C. pen.; Impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. (3) C.pen.; Pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Livezi, judeţul Vâlcea ori Primăria comunei Grădiştea, judeţul Vâlcea, în condiţiile art. 57 din Legea nr. 253/2013; În baza art. 91alin. (4) C.pen.; Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.pen., privind revocarea suspendării sub supraveghere. Ia act ca partea vătămată Guţă Ion nu s-a constituit părţile civile. În baza art. 274 alin. (1) C.pr.pen.; Obligă inculpatul la plata sumei de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, către stat, din care 300 lei reprezintă cheltuieli judiciare aferente fazei de urmărire penală. Onorariul avocatului desemnat din oficiu inculpatului în faza de cameră preliminară şi judecată, în cuantum de 520 lei, va fi suportat din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 25 mai 2017, la sediul Judecătoriei Bălceşti, judeţul Vâlcea”.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like